Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022

Καταγγέλλουμε την εκδικητική απόλυση της συναδέλφου Ε. Νασιοπούλου - Απαιτούμε την άμεση ανάκλησή της!

Η Ταξική Πορεία καταγγέλλει την απαράδεκτη απόλυση της Προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων στη Ιδιωτική Εκπαίδευση «Ο Βύρων», Ελπίδας Νασιοπούλου, από το φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ στη Ν. Ιωνία. 

Στις 17 Νοέμβρη, το εν λόγω φροντιστήριο ανακοίνωσε πως θα έμενε ανοικτό, παρόλο που για τα ΦΜΕ και για τα ΚΞΓ είναι μέρα αργίας και μάλιστα αμειβόμενη. Η συνάδελφος ανακοίνωσε στην εργοδοσία πως δε θα δουλέψει και μίλησε στους μαθητές για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου και τους εξήγησε για ποιο λόγο η μέρα αυτή είναι αργία για την εκπαίδευση. Η απάντηση από την πλευρά της εργοδοσίας ήταν άμεση και άκρως προκλητική! Με την δικαιολογία πως η εργαζόμενη «ασκεί συνδικαλιστική δράση στους μαθητές», την απέλυσε, ενώ της έστειλε και εξώδικο στο οποίο έγραφε πως μέσα στον Οκτώβρη έλειπε αδικαιολόγητα μια μέρα από την εργασία της, ενώ εκείνη είχε πολύ υψηλό πυρετό και είχε ενημερώσει για την απουσία της. 

Αυτή η συνθήκη αποτελεί κομμάτι της εργασιακής βαρβαρότητας που βιώνουν οι εργαζόμενοι στον κλάδο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, στα πλαίσια της αντεργατικής πολιτικής που προωθείται στους χώρους δουλειάς. Είναι εικόνα από τον εργασιακό μεσαίωνα που το σύστημα και η κυβέρνηση οραματίζονται για τους εργαζόμενους και θέλουν να τους επιβάλουν. Ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, με την εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη, η επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα έχει ενταθεί κατά πολύ. Οι μισθοί πείνας, οι απλήρωτες υπερωρίες, οι ανύπαρκτες συλλογικές συμβάσεις, η έξτρα απλήρωτη διδακτική δουλειά και η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας έχουν γίνει καθημερινότητα. Την ίδια ώρα, οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου που επικρατούν στον κλάδο μας, κάνουν αυτή την κατάσταση ακόμη πιο ασφυκτική και τις απειλές από τους εργοδότες ακόμη πιο πιεστικές. Μέσα σε όλα αυτά, έχουν την απαίτηση να μπαίνουμε στην τάξη και να μην είμαστε εκπαιδευτικοί που θα διδάξουμε στους μαθητές μας δημοκρατικές αξίες, αλλά τρομοκρατημένοι εργαζόμενοι που θα ακολουθούμε κατά γράμμα τις κατάπτυστες οδηγίες τους.

Είναι ξεκάθαρο πως η απόλυση της συναδέλφου έχει εκδικητικό χαρακτήρα, τόσο για τη στάση της στο συγκεκριμένο περιστατικό, όσο και για τη συνδικαλιστική της δράση. Σε μια περίοδο που οι συνδικαλιστικές διώξεις είναι συνεχείς και επιχειρείται με κάθε τρόπο η τρομοκράτηση και η φίμωση όποιου αντιστέκεται στη βάρβαρη πολιτική τους, η πάλη ενάντια σε αυτή την επιδίωξη είναι επιτακτική! Ο αγώνας για να μην περάσει η εκδικητική απόλυση της συναδέλφου αφορά όλους τους εργαζόμενους του κλάδου μας και πρέπει να δοθεί συλλογικά και με μαζικούς όρους! Η διεκδίκηση δουλειάς με εργασιακά δικαιώματα και αξιοπρεπείς όρους είναι ζωτικής σημασίας για όλους μας! 

  • Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη εκδικητική απόλυση της συναδέλφου
  • Απαιτούμε την άμεση ανάκλησή της

Στηρίζουμε την παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το φροντιστήριο (Μητροπολίτου Τιμοθέου 18, Ν. Ιωνία) την Τρίτη 22/11 στις 5 μ.μ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: