Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022

Νοσοκομείο ΓΝΑ «Γ.Γεννηματάς»: Ανταπόκριση από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα εγκαίνια των ΤΕΠ

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα με κάθε επισημότητα τα εγκαίνια των νέων ΤΕΠ στο ΓΝΑ «Γ.Γεννηματάς», δωρεά γνωστού ιδρύματος που καλή τη θελήσει και δίχως κατά τα γνωστά να προσμένει πολλαπλάσιο κέρδος της δαπάνης που χορήγησε, έσπευσε να «αναβαθμίσει» την ποιότητα παροχής υπηρεσιών υγείας στον λαό. Σ’ αυτά τα σύγχρονα λοιπόν ΤΕΠ που δεν έχει προβλεφτεί χώρος για τους τραυματιοφορείς, τα φορεία και το χώρο στάσης τους, ούτε ακόμα ειδικός χώρος ανάνηψης, βρέθηκε ο υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μ. Γκάγκα, ο πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας καθώς και ο πρόεδρος του ιδρύματος, μαζί με πληθώρα ακόμη εκλεκτών καλεσμένων.

Ακάλεστοι μόνο απ’ ό,τι φάνηκε οι περισσότεροι από 150 εργαζόμενοι του νοσοκομείου που έδωσαν το «παρών» σε μια μαζική παράσταση διαμαρτυρίας με παλμό και συνθήματα, που αντιμετωπίστηκε, όπως αναμενόταν, με την προκλητική παρουσία της αστυνομίας αλλά και με… ΜΑΤ!

Οι συνθήκες εργασίας στο νοσοκομείο την τελευταία διετία έχουν γίνει απάνθρωπες για το ιατρονοσηλευτικό αλλά και για το σύνολο του προσωπικού, που είναι εξουθενωμένο με υπερεφημέρευση, υποστελεχωμένες βάρδιες, συνεχείς μετακινήσεις-μπαλώματα προσωπικού, και εκατοντάδες οφειλόμενα ρεπό και άδειες. Μέσα σ' αυτό το πλαίσιο έγινε η με κάθε επισημότητα κοπή της κορδέλας των ΤΕΠ για τα οποία δεν υπάρχει προσωπικό να τα λειτουργήσει. Απαγορεύτηκε μάλιστα στους εργαζόμενους να εισέλθουν στα νέα ΤΕΠ, με τα ΜΑΤ να αναλαμβάνουν για ακόμη μια φορά την απομάκρυνσή τους.


Κατόπιν αυτού πραγματοποιήθηκε μαζική πορεία μέσα στο νοσοκομείο, που κατέληξε σε νέα συνάντηση των εργαζομένων για την οργάνωση των επόμενων δράσεων και ραντεβού, με τη συμμετοχή στις 20 Οκτωβρίου στην πανυγειονομική απεργία και τις 9 Νοεμβρίου στην πανεργατική απεργία. Η σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας έρχεται ως απότοκο μιας μαζικής και δυναμικής συνέλευσης των εργαζομένων και αποδεικνύει πως μόνο με μαζικούς και ανυποχώρητους αγώνες θα καταφέρουμε να διεκδικήσουμε:

  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
  • ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
  • ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ
  • ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ
  • ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΟΧ
  • ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΩΣ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΩΝ ΧΩΡΩΝ
  • ΙΣΗ, ΠΛΗΡΗ, ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: