Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022

Νοσοκομείο ΓΝΑ «Γ.Γεννηματάς»: Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού! Να στελεχωθούν άμεσα οι κλινικές!

ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ!

ΝΑ ΣΤΕΛΕΧΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΚΛΙΝΙΚΕΣ!

Τα προβλήματα στο νοσοκομείο μας, όπως και γενικά στον τομέα της περίθαλψης, συνεχώς οξύνονται. Το τελευταίο διάστημα, η κατάσταση έχει γίνει τραγική για τους ειδικευόμενους παθολόγους, που αναγκάζονται να κάνουν πολύ περισσότερες εφημερίες απ’ όσες προβλέπει ο νόμος, με αποτέλεσμα απ’ τη μια να παρουσιάζονται προβλήματα στη νοσηλεία των αρρώστων και απ’ την άλλη να εξαντλούνται σωματικά και ψυχικά οι ίδιοι. Πολλοί οδηγούνται σε αλλαγή νοσοκομείου, με το πρόβλημα να μεγαλώνει ακόμα περισσότερο. Η διοίκηση του νοσοκομείου, αντί να προσλάβει νέους ειδικευόμενους, ισχυρίζεται ότι το πρόβλημα δεν είναι ότι είναι λίγοι οι γιατροί, αλλά ότι είναι πολλοί οι άρρωστοι! Λες και έχουν τόσες άλλες επιλογές, λες και δεν ξέρουμε -τόσο εμείς όσο κι ο κόσμος- ότι παντού η κατάσταση είναι τραγική. Απ’ την ώρα που οι παθολόγοι αποφάσισαν ν’ αναδείξουν το πρόβλημα, η διοίκηση πιέζει ειδικευόμενους «του ευρύτερου παθολογικού τομέα» να κάνουν τις εφημερίες των παθολόγων, κι ας είναι εξίσου κακή η κατάσταση στα δικά τους τμήματα. Η μόνη πραγματική λύση για όλους τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο βρίσκεται στις μαζικές προσλήψεις προσωπικού.

Το καλοκαίρι πέρασε πολύ πιο δύσκολα από άλλες χρονιές για τα περισσότερα τμήματα. Μετακινήσεις σε άλλους χώρους, αλλά και σε άλλα νοσοκομεία, στην ημερήσια διάταξη. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι οι παραιτήσεις ακόμα και μόνιμων εργαζόμενων που δεν αντέχουν άλλο γίνονται όλο και πιο συχνές. Την ίδια στιγμή, δεκάδες έμπειροι συνάδελφοι παραμένουν σε αναστολή για περισσότερο από ένα χρόνο. Τα προβλήματα για όλους έχουν πολλαπλασιαστεί και η αιτία είναι η ίδια.

Για χρόνια, κυβέρνηση, υπουργείο και διοικήσεις προωθούν την ίδια πολιτική: όλο και λιγότεροι εργαζόμενοι, με όλα και λιγότερα μέσα κι εξοπλισμό, να κάνουν όλο και περισσότερα. Καμιά διάθεση, ακόμα και την περίοδο της πανδημίας, ν’ αντιμετωπιστούν στοιχειωδώς τα προβλήματα που στο τέλος στοιχίζουν σε ανθρώπινες ζωές.

Καμία «υπομονή» και καμιά αναμονή δεν χωράει, όταν είναι ξεκάθαρο ότι προτεραιότητα των αρμόδιων είναι το χτύπημα του δικαιώματος του λαού στην περίθαλψη, το τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζόμενων στα νοσοκομεία, η με κάθε τρόπο προώθηση των κερδών του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου που δραστηριοποιείται στον κλάδο. Τα χιλιάδες κενά που υπάρχουν στα νοσοκομεία δεν θα καλυφτούν επειδή κάποια στιγμή θα «συγκινηθούν» οι (ει)δικοί που καλύπτουν με ψευτο-επιστημονικό μανδύα την κυβερνητική πολιτική. Γι’ αυτούς, ό,τι κι αν γίνει, τα πράγματα πάνε «σχετικά καλά». Ακόμα κι επίσημες μελέτες που δείχνουν το οφθαλμοφανές, ότι δηλαδή οι θάνατοι από covid, με covid, αλλά κι απ’ την υπόλοιπη νοσηρότητα έχουν αυξηθεί δραματικά, πάνε στα σκουπίδια, αφού δεν εξυπηρετούν το επίσημο αφήγημα.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Στις 12 Οκτωβρίου θα γίνουν με κάθε επισημότητα τα εγκαίνια του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών. Δωρεά γνωστού ιδρύματος, που δίνει 2 για να κερδίσει τουλάχιστον 10… Στα σύγχρονα αυτά ΤΕΠ, μεταξύ άλλων, δεν έχει προβλεφτεί χώρος για τους τραυματιοφορείς, τα φορεία και τις πολυθρόνες τους, ούτε ειδικός χώρος ανάνηψης. Στη Γενική Συνέλευση, αποφασίσαμε συγκέντρωση έξω απ’ τα ΤΕΠ εκείνη τη μέρα.

Δεν θ’ ανεχτούμε άλλο την υποβάθμιση των όρων δουλειάς και ζωής μας! Η κυβέρνηση, παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις, δεν πρόκειται να κάνει το παραμικρό αν δεν πιεστεί από μαζικούς κι ανυποχώρητους αγώνες.

  • Στις 12 Οκτωβρίου, συμμετέχουμε όλοι στη συγκέντρωση στα ΤΕΠ!
  • Στις 20 Οκτωβρίου, συμμετέχουμε όλοι στην κινητοποίηση ΠΟΕΔΗΝ-ΟΕΝΓΕ!
  • Στις 9 Νοέμβρη, συμμετέχουμε όλοι στη γενική απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ!




Δεν υπάρχουν σχόλια: