Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022

Μαζική η γενική συνέλευση στο νοσοκομείο «Γεννηματάς»

Μια μαζική γενική συνέλευση μετά από πολύ καιρό έγινε σήμερα στο νοσοκομείο Γεννηματάς. Κύριο θέμα οι ελλείψεις προσωπικού, που ιδιαίτερα στους ειδικευόμενους παθολόγους έχουν ξεπεράσει προ πολλού τα όρια. Οι 8 εφημερίες το μήνα ξεπερνιούνται κατά πολύ κάθε μήνα, με αποτέλεσμα από τη μία την εξάντληση των γιατρών και από την άλλη τα προβλήματα στην περίθαλψη των αρρώστων που ξεκινούν από μεγάλη καθυστέρηση και φτάνουν ως τα λάθη, αναμενόμενα μετά από τόσο φόρτο δουλειάς. Οι ειδικευόμενοι λοιπόν όλων των παθολογικών κλινικών αποφάσισαν να μην ξεπερνούν το πλαφόν στις εφημερίες τους κι ενημέρωσαν τη διοίκηση,  η οποία εντόπισε το πρόβλημα όχι στο ότι δεν υπάρχουν εργαζόμενοι στο νοσοκομείο, αλλά στο ότι η προσέλευση του κοινού είναι μεγάλη. Έχουν πολλές επιλογές οι κάτοικοι του λεκανοπαιδίου αλλά διαλέγουν εμάς κι αφήνουν τα άλλα νοσοκομεία κενά... Όλοι ξέρουν πόσο ψέμα είναι αυτό, όμως οι κυβερνώντες και τα διορισμένα στελέχη τους δεν έχουν πλέον πρόβλημα να γίνονται έως και κυνικοί. Τους το επιτρέπει ο συσχετισμός δύναμης, που είναι συντριπτικά υπέρ τους. Αντί λοιπόν ακόμα και τώρα να προσλάβουν ειδικευόμενους, προσπαθούν να κουκουλώσουν το πρόβλημα και πιέζουν ειδικευόμενους «του ευρύτερου παθολογικού τομέα» δηλαδή καρδιολόγους, ρευματολόγους κ.ά. να κάνουν τις εφημερίες των παθολόγων. Εννοείται ότι κι αυτοί οι γιατροί, αν φύγουν από τα τμήματά τους, θα δημιουργηθεί κενό, αλλά αυτό ουδώλως ενδιαφέρει τους άριστους κατά τ' άλλα υπεύθυνους.

Άλλο ένα πρόβλημα που συζητήθηκε ήταν των τραυματιοφορέων, που εκτός απ' το ότι είναι λίγοι κι αυτοί και τα φορεία και οι καρέκλες μεταφοράς ασθενών, στο νέο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, που θα εγκαινιαστεί από τον υπουργό την Τετάρτη 12/10, δεν προβλέπεται χώρος ούτε γι' αυτούς ούτε για τα φορεία τους.

Έγινε μια σχετικά καλή κουβέντα κι αποφασίστηκε τη Δευτέρα 10 Οκτώβρη να συγκεντρωθούνε όσοι εργαζόμενοι θέλουν, να δημιουργήσουν μια επιτροπή αγώνα με στόχο να μαζευτεί κόσμος στην κινητοποίηση τη μέρα των εγκαινίων του Τ.Ε.Π. καθώς και στην απεργία της 20ης 0κτώβρη και 9ης Νοέμβρη.

Ως ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ μιλήσαμε για την ανάγκη να πάρουν οι εργαζόμενοι την κατάσταση στα χέρια τους και να περιμένουν καλυτέρευση των συνθηκών ζωής και δουλειάς τους μόνο μετά από μαζικούς κι οργανωμένους αγώνες κι όχι από τουφεκιές στον αέρα ή φαεινές ιδέες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: