Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022

Ενημέρωση από την συγκέντρωση της «Πρωτοβουλίας Σωματείων και Συλλογικοτήτων» στις 10-10




Στη Μαλαματίνα μια γροθιά, για δίκιο και ψωμί παλεύει η εργατιά

Τη Δευτέρα, 10/10, στην πλατεία Κοραή, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους απεργούς στη «Μαλαματίνα», ύστερα από κάλεσμα της «Πρωτοβουλίας Σωματείων και Συλλογικοτήτων». Η κινητοποίηση αυτή, όπως και το γλέντι οικονομικής ενίσχυσης που διοργάνωσε η Πρωτοβουλία το Σάββατο 8/10, σκοπό είχαν να εκφράσουν την έμπρακτη αλληλεγγύη και στήριξη προς το μεγάλο απεργιακό αγώνα που δίνουν οι απεργοί στο εργοστάσιο της «Μαλαματίνα» στη Θεσσαλονίκη, εδώ και πάνω από δυο μήνες. Να αναδείξουν τα πέρα για πέρα δίκαια αιτήματά τους και να καταγγείλουν την επίθεση που έχει εξαπολύσει εναντίον τους η εργοδοσία, με τις πλάτες, φυσικά, της κυβέρνησης.

Με πανό συμμετείχαν στη συγκέντρωση η «Πρωτοβουλία Σωματείων και Συλλογικοτήτων», η «Ταξική Πορεία», ο πολιτικός χώρος «Ηλέκτρα Αποστόλου», ο «Σύλλογος Εργαζομένων στο ΤΕΕ», η «Εργατική Συμμαχία στα Δυτικά» και η «Ταξική Αντεπίθεση». Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης έγιναν τοποθετήσεις, τόσο από την πλευρά της Πρωτοβουλίας, όσο και των υπόλοιπων δυνάμεων που συμμετείχαν, ενώ συνεχώς ακούγονταν συνθήματα για τον αγώνα στη «Μαλαματίνα», όπως «Στη Μαλαματίνα μια γροθιά, για δίκιο και ψωμί παλεύει η εργατιά», «Κάτω τα χέρια από τα σωματεία, τους ταξικούς αγώνες και την απεργία» κ.ά.


Ακόμη, υπήρξε τηλεφωνική σύνδεση με τον Πρόεδρο του Σωματείου, ο οποίος μας ενημέρωσε για τις εξελίξεις στην απεργία, για τις εκδικητικές απολύσεις στις οποίες προχώρησε η εργοδοσία (μεταξύ των οποίων και τη δική του) και για την απροκάλυπτη στήριξη που παρέχει η κυβέρνηση στην επίθεση της εργοδοσίας απέναντι στα δικαιώματα των εργατών. Παράλληλα, τόνισε την αποφασιστικότητα των εργατών να συνεχίζουν το δίκαιο αγώνα τους καθώς και τη μεγάλη σημασία που έχει η στήριξη κι η αλληλεγγύη από τις δυνάμεις του κινήματος. Τέλος, μας ενημέρωσε για τις επόμενες δράσεις που προγραμματίζουν οι απεργοί.

Τόσο οι απολύσεις εκλεγμένων συνδικαλιστών, όσο και η αίτηση της εργοδοσίας να φτιάξει εργοδοτικό σωματείο, είναι κινήσεις με ξεκάθαρο στόχο να σπάσουν την απεργία και να διαλύσουν τη συνδικαλιστική οργάνωση των απεργών. Είναι κινήσεις που πρέπει να καταγγελθούν πλατιά από το εργατικό-λαϊκό κίνημα. Ο αγώνας των απεργών στη Μαλαματίνα πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των εργαζόμενων. Κάθε πολιτική οργάνωση, κάθε συλλογικότητα που αναφέρεται στο κίνημα, κάθε σωματείο, κάθε σχήμα και κάθε φορέας έχει χρέος να πάρει ξεκάθαρη θέση στο πλευρό των απεργών και να εκφράσει μαζικά και αποφασιστικά την αλληλεγγύη του σε αυτόν το μεγάλο αγώνα!

· Κάτω τα χέρια από την απεργία και τα σωματεία

· Να ανακληθούν οι απολύσεις όλων των εργαζομένων της «Μαλαματίνα»

· Έξω τα ΜΑΤ και η αστυνομία από το εργοστάσιο

· Συλλογική Σύμβαση Εργασίας τώρα!

· Αγώνας για την κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη (4808/21) και την υπεράσπιση των συνδικαλιστικών ελευθεριών



Πρωτοβουλία Σωματείων και Συλλογικοτήτων


 




Δεν υπάρχουν σχόλια: