Τρίτη 5 Απριλίου 2022

Για το θάνατο εργάτη σε λατομείο στη Θάσο

 


ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ!

Κάθε μέρα και ένας νεκρός εργάτης. Κάθε μέρα η εργατική τάξη πληρώνει με τη ζωή της την ακόρεστη τάση του κεφαλαίου να συμπιέζει το κόστος και να πολλαπλασιάζει τα κέρδη του.

Τη Δευτέρα 4 Απρίλη σκοτώθηκε 50χρονος χειριστής μηχανήματος εν ώρα εργασίας σε λατομείο στη Θάσο. Άλλος ένας εργαζόμενος είχε χάσει τη ζωή του το 2020 επίσης σε λατομείο της Θάσου. Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί στα σοβαρά ότι φταίει η «κακή στιγμή», και καμιά ανοχή δεν μπορεί να υπάρξει στο ιδεολόγημα της «ατομικής ευθύνης», το οποίο χρησιμοποιείται πολλαπλώς για να απενοχοποιήσει το κεφάλαιο και την εργοδοσία. Οι εξοντωτικές συνθήκες εργασίας, τα ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας, οι μισθοί-ψίχουλα, τα ωράρια λάστιχο, η απειλή της ανεργίας, είναι εκείνοι οι όροι που δημιουργούν τα εργοδοτικά εγκλήματα.

Αυτή είναι η σύγχρονη εργασιακή βαρβαρότητα που θέλουν να μας επιβάλουν κυβέρνηση και κεφάλαιο, βάζοντας στο στόχαστρο κάθε εργασιακό και συνδικαλιστικό δικαίωμα των εργαζομένων! Για να διαμορφώνουν ένα φτηνό και αναλώσιμο εργατικό δυναμικό που καλείται να δουλέψει σε συνθήκες γαλέρας όπου τα εργατικά ατυχήματα είναι καθημερινότητα και οι θάνατοι καθεστώς.

Να μην αποδεχτούμε τον εργασιακό μεσαίωνα! Να βάλουμε φραγμό στην απάνθρωπη πολιτική τους που μας αντιμετωπίζει σαν αναλώσιμο υλικό! Να οργανωθούμε και να παλέψουμε για να μη θυσιαστούν άλλοι εργαζόμενοι για τα κέρδη τους!

·       Κάτω η εργασιακή βαρβαρότητα!

·       Όχι στην εντατικοποίηση και τα ωράρια λάστιχο!

·       Μέτρα προστασίας στους εργασιακούς χώρους!

 

ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: