Πέμπτη 21 Απριλίου 2022

Ξανά ψίχουλα τάζει η κυβέρνηση στους εργαζόμενους- Να απαντήσουμε με μαζικούς αγώνες!

Η προκλητικότητα από την πλευρά της κυβέρνησης και της ντόπιας άρχουσας τάξης δεν έχει τελειωμό! Την ίδια στιγμή που όλο και μεγαλύτερο μέρος του λαού και των εργαζομένων της χώρας βρίσκονται αντιμέτωποι με το πρόβλημα της ίδιας της επιβίωσης, το διάγγελμα Μητσοτάκη έρχεται σε θριαμβευτικό τόνο να ανακοινώσει τη «γενναία» αύξηση του κατώτατου μισθού στα 713 ευρώ (μεικτά) από 1η Μάη. Η περιβόητη αύξηση που συζητιέται εδώ και μέρες από τα κυβερνητικά επιτελεία τελικά θα διαμορφωθεί στα 1,66 ευρώ την ημέρα, ποσό το οποίο όχι μόνο δε μπορεί να καλύψει στο ελάχιστο τις τεράστιες ανάγκες που έχουν προκύψει από το κύμα ακρίβειας που μαστίζει τη χώρα, αλλά ο προκλητικός τρόπος με τον οποίο ανακοινώθηκε εξοργίζει ακόμη περισσότερο το λαό.

Τα ψίχουλα που προανήγγειλε η κυβέρνηση θα έρθουν τάχα να καλύψουν τις αυξήσεις των τιμών στα καύσιμα, στο ηλεκτρικό ρεύμα και στα είδη πρώτης ανάγκης, αλλά και το τεράστιο πλήγμα που έχει δεχτεί το λαϊκό εισόδημα. Μάλιστα, είναι τόσο προκλητικοί και κυνικοί που το νέο μέτρο το παρουσιάζουν σαν τεράστια ανάσα για τους εργαζόμενους. Πανηγυρίζουν δηλαδή, τη στιγμή που οι ίδιοι ομολογούν πως εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στη χώρα αμείβονταν με 663 ευρώ και τώρα, μετά από αυτή τη «γενναία αύξηση» θα αμείβονται με 713 ευρώ μεικτά! Πανηγυρίζουν ακόμη, γιατί οι χιλιάδες άνεργοι της χώρας που έπαιρναν επίδομα ανεργίας 407 ευρώ, τώρα θα λαμβάνουν 438 ευρώ! Η φτώχεια και η εξαθλίωση διευρύνονται, το λαϊκό εισόδημα δε φτάνει για να καλύψει ούτε τα βασικά και τα κυβερνητικά επιτελεία για ακόμη μια φορά προσπαθούν να βαφτίσουν το μαύρο άσπρο.

Την ίδια ώρα, κι επειδή το αφήγημά τους εξακολουθεί να είναι η επίκληση στις αντοχές τις οικονομίας και η αναγκαία πλάτη που πρέπει να βάλει ο λαός σε αυτή την υπόθεση, στο ίδιο διάγγελμα υπενθυμίζει ο πρωθυπουργός πως «κάθε αύξηση δεν πρέπει να επιβαρύνει την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων». Γιατί μπορεί τάχα να «ήρθε η ώρα των εργαζομένων», αλλά ξέρουμε πολύ καλά πως πάντα μέλημα τους είναι τα συμφέροντα και η κερδοφορία του κεφαλαίου. Γι’ αυτό άλλωστε, έσπευσαν να προαναγγείλουν νέα μείωση των εργοδοτικών εισφορών από τον Ιούνιο!

Είναι σαφές πως τα ψίχουλα που τάζει η κυβέρνηση δε μπορούν να διασκεδάσουν στο ελάχιστο την τεράστια οργή και την αγανάκτηση που έχει συσσωρευτεί στον κόσμο της δουλειάς. Πόσο μάλλον όταν έχουν το θράσος να δηλώνουν πως η νέα αυτή κοροϊδία θα αρχίσει να εφαρμόζεται από 1η Μάη! Για την εργατική τάξη και τους εργαζόμενους πρέπει η φετινή Πρωτομαγιά να αποτελέσει μέρα αγώνα! Πρέπει σε κάθε πόλη της χώρας να ξεχυθούν στους δρόμους, να βρωντοφωνάξουν την εναντίωση τους στη βαρβαρότητα του συστήματος που γεννά τη φτώχεια, την εξαθλίωση και τον πόλεμο! Να διεκδικήσουν αυξήσεις στους μισθούς, ώστε να καλύπτουν το κόστος ζωής και συνολικά, δουλειά και ζωή με δικαιώματα! Η βαρβαρότητα και η προκλητικότητα της κυβέρνησης πρέπει να βρουν την απάντηση τους στους αγώνες μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: