Τρίτη 12 Απριλίου 2022

ΞΑΝΘΗ | Εκλογές στο Σωματείο Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο


Την Παρασκευή 15 Απρίλη διεξάγονται εκλογές του Σωματείου Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, στις οποίες συμμετέχει με ψηφοδέλτιο η Ταξική Πορεία. Ακολουθεί κείμενο με το οποίο παρεμβαίνει στο χώρο του νοσοκομείου ενόψει των εκλογών.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ, ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΣΤΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ

Η Ταξική Πορεία είναι ένα συνδικαλιστικό σχήμα που γεννήθηκε από την ανάγκη να ανασυγκροτηθεί το εργατικό κίνημα. Άποψή της είναι ότι το συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων δυναμώνει  στους χώρους δουλειάς, εκεί όπου μοχθούμε καθημερινά. Χώρος συσπείρωσης και οργάνωσης των εργαζομένων είναι τα σωματεία τους. Οι συνδικαλιστικές παρατάξεις των κομμάτων εξουσίας αποδείχθηκαν εχθρικές προς τα συμφέροντα των εργαζομένων, καθώς σκοπός τους είναι να ελέγχουν και να αδρανοποιούν τους εργαζόμενους. Η κυριαρχία τους στον συνδικαλιστικό χώρο έχει φέρει τα σημερινά αποτελέσματα: σωματεία ακίνδυνα, απονευρωμένα, ανίκανα ή και απρόθυμα να προστατέψουν τους εργαζόμενους και τα συμφέροντά τους. Αξίζει να επισημάνουμε τη χρήση τους ως προθάλαμο κομματικής ή επαγγελματικής ανέλιξης, γεγονός που δεν περνά απαρατήρητο από τους εργαζόμενους. Αυτά και άλλα πολλά έκαναν την πλειοψηφία των εργαζομένων να απορρίπτει τα σωματεία. Αποτέλεσμα είναι να μένει ο καθένας μόνος του απέναντι σε μια ολομέτωπη και καλά οργανωμένη επίθεση σε όποια δικαιώματα μας έχουν μείνει. Βλέποντας πίσω θεωρεί ότι η ύπαρξη του σωματείου έως τώρα δεν του έδωσε λύση και διέξοδο στα προβλήματά του. Μόνο που είτε μέσα είτε έξω από το σωματείο, τα προβλήματα διογκώνονται και απαιτείται αγώνας για να τα λύσεις. Πώς θα δώσουμε αυτόν τον αγώνα ο καθένας μόνος του; Υπάρχει προοπτική νίκης σε ατομική βάση; Σ΄ αυτά τα ερωτήματα η Ταξική Πορεία δίνει την εξής απάντηση: Η προοπτική νίκης για τους εργαζόμενους βρίσκεται στον συλλογικό αγώνα μέσα στα σωματεία του. Χρειάζεται να στηριχτεί η φωνή και η άποψη του αγώνα, της αντίστασης, της διεκδίκησης αλλά και της αντιπαράθεσης όταν επιβάλλεται. Χρειάζεται να ενισχυθούν εκείνοι οι συνδικαλιστές που έχουν τη διάθεση, τη συνέπεια και την αγωνιστικότητα και που πάντα παρεμβαίνουν με σταθερότητα και δυναμισμό, μαζί με τους συναδέλφους τους.

 Οι εκλογές στο σωματείο μας έρχονται σε μια περίοδο που συγκεντρώνει τα περισσότερα στοιχεία επίθεσης απέναντι στο λαό και τους εργαζόμενους που έχουμε δει ποτέ!

Πολεμικές επιχειρήσεις με άκρως επικίνδυνες προοπτικές για τους λαούς όλου του κόσμου- εμπλοκή της χώρας μας –πράγμα που καθιστά την επικινδυνότητα μεγαλύτερη ακόμη…

Ακρίβεια στα αγαθά που είναι απαραίτητα για τη ζωή- ηλεκτρικό ρεύμα, καύσιμα, τρόφιμα…

Μισθοί καθηλωμένοι και αιωρείται η απειλή περικοπής έως κατάργησης του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας…

Μπροστά μας βρίσκεται το Νέο ΕΣΥ του Πλεύρη που απειλεί να καταργήσει τη μόνιμη και σταθερή δουλειά στο σύνολο των υγειονομικών, να κλείσει νοσοκομεία, να καταργήσει κέντρα υγείας, να βάλει φραγμό στην πρόσβαση του λαού στο νοσοκομείο και να ανοίξει διάπλατα την πόρτα σε ιδιώτες. Όλα αυτά εκτινάσσουν το κόστος για την υγεία στα ύψη και καταποντίζουν τους μισθούς μας στα βάθη.

Οι συνάδελφοί μας που βρίσκονται σε αναστολή εννιά μήνες τώρα πρέπει να στηριχθούν στον αγώνα ενάντια στην προοπτική της οριστικής απόλυσής τους. Αποτελεί επιδίωξη των κέντρων εξουσίας η κατάργηση της μονιμότητας στο δημόσιο και οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί είναι οι πρώτοι υποψήφιοι.

Η έλλειψη προσωπικού, επιδεινωμένη από την απουσία των ανεμβολίαστων, στην πιο φορτωμένη υγειονομικά περίοδο που έχουμε ζήσει, μας γονατίζει καθημερινά. Οι εργαζόμενοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, όμηροι της προοπτικής μη επαναπρόσληψής τους, αποτελούν πολύτιμη βοήθεια μεν, δεν καλύπτουν όμως τα κενά που υπάρχουν.

Αυτά είναι λίγα από τα θέματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Η θητεία μας στο νέο σωματείο σίγουρα θα είναι ενδιαφέρουσα. Πρώτα – πρώτα θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε τον ν. 4808, η εφαρμογή του οποίου καθιστά τα σωματεία υποχείριο του κράτους και την αυτόνομη δράση τους απαγορευμένη.

Σ΄αυτές τις εκλογές ΨΗΦΙΣΤΕ-ΣΤΗΡΙΞΤΕ τα ψηφοδέλτια της ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ για να παλέψουμε μαζί για:

ΕΙΡΗΝΗ – ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ – ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΒΑΕ – ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ- ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ-ΔΩΡΕΑΝ ΙΣΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Η ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΓΙΑ Δ.Σ. ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΙ ΠΟΕΔΗΝ

 

                                                          

Δεν υπάρχουν σχόλια: