Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024

Νοσοκομείο «ΓΝΑ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ»: Υπονομευμένη και με μικρή μαζικότητα η συγκέντρωση ενάντια στα απογευματινά χειρουργεία

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία που ξεκινούν σήμερα στο  ΓΝΑ «ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ», κάποιοι εργαζόμενοι και μερικοί συνταξιούχοι της γύρω περιοχής συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο. Η συγκέντρωση δεν ήταν μαζική γιατί καλέστηκε λίγες ώρες πριν και δεν την κάλυπτε η πλειοψηφία του ΔΣ του σωματείου, που στηρίζει όπως λέει τον νέο θεσμό... Την ίδια ώρα που τα ίδια μέλη του ΔΣ που είναι και στην ΕΙΝΑΠ υπογράφουν φαρδιά πλατιά αποφάσεις ενάντια στη λειτουργία τους. Η υποκρισία περισσεύει!

Παρ' όλο λοιπόν που η πλειοψηφία των εργαζομένων στα νοσοκομεία καταλαβαίνει ότι, με κάθε νέο μέτρο της κυβέρνησης, γίνεται όλο και πιο δύσκολη η πρόσβαση του λαού στο νοσοκομείο την ώρα που το έχει ανάγκη και δυσκολεύουν κι άλλο οι συνθήκες δουλειάς των εργαζομένων, οι συνδικαλιστικές ηγεσίες του κλάδου ούτε θέλουν ούτε μπορούν να οργανώσουν τους αγώνες που χρειάζονται ώστε να πετύχουμε νίκες και να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική.

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και ο λαός θα πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Να οργανώσουμε πραγματικούς κι όχι εικονικούς αγώνες, που δε θα σταματούν στην ψήφιση ενός νόμου. Να μην ακούμε όσους μας λένε ότι ο νόμος θα μείνει στα χαρτιά. Να ζωντανεψουμε ξανά τα σωματεία μας, να τα κάνουμε εργαλεία αντίστασης κι αγώνα και να παλέψουμε για την κατάργηση των αντιδραστικών νόμων που συνεχίζει να ψηφίζει απανωτά η κυβέρνηση, όσο δεν βρίσκει αντίσταση στην πολιτική που υπηρετεί. Δε θα σταματήσει αν δεν τη σταματήσουμε στους δρόμους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: