Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024

Νοσοκομείο ΚΑΤ: Δίωρη στάση και συγκέντρωση ενάντια σε απογευματινά χειρουργεία και απολύσεις!

Δίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση στην πύλη του νοσοκομείου πραγματοποίησαν σήμερα οι εργαζόμενοι του ΚΑΤ. Το κάλεσμα αυτό προέκυψε ενόψει της έναρξης των απογευματινών χειρουργείων στο νοσοκομείο, αλλά και της επικείμενης απόλυσης δεκάδων συναδέλφων ΣΟΧ στη σίτιση και τη φύλαξη στο τέλος του μήνα, προκειμένου να αναλάβει τις υπηρεσίες τους εργολάβος.

Η μαζικότητα της συγκέντρωσης ήταν κατώτερη της σοβαρότητας των ζητημάτων που τίθενται. Τόνο και ζωντάνια στην κινητοποίηση, παρ' όλα αυτά, κατάφερε να δώσει η αγανάκτηση των συναδέλφων τραπεζοκόμων ενάντια στην απόλυσή τους.

Απαιτείται το ξεπέρασμα του αισθήματος ανημποριάς που επιβάλλουν οι από πάνω σε κυβέρνηση-υπουργείο-διοίκηση, θέλοντας να πείσουν τους εργαζόμενους να αποδεχτούν το πέταγμά τους στην ανεργία ως μη αναστρέψιμο γεγονός.Το ξεπέρασμα, επίσης, της λογικής της ανάθεσης και της αναζήτησης λύσης διαμέσου της δικαστικής οδού, που καλλιεργεί κατά κόρον η ηγεσία του σωματείου με τις «μηνυτήριες αναφορές» που καταθέτει.

Άμεσα να πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση του σωματείου! Να οργανωθεί μαζικός αγώνας για να παραμείνουν οι συνάδελφοι στη δουλειά! Να διεκδικήσουμε τη μονιμοποίησή τους! Να καταγγελθεί μαζικά στον λαό το αίσχος των απογευματινών χειρουργείων και να παλέψουμε μαζί του για ίση, πλήρη, δωρεάν περίθαλψη για όλους!

Παρακάτω η σχετική προκήρυξη που κυκλοφόρησε η Ταξική Πορεία:


ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ-
NA ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ!

ΟΧΙ ΣΤΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ!

51 συνάδελφοι που εργάζονται στο νοσοκομείο μας με Σύμβαση Ορισμένου Χρόνου, εργαζόμενοι τραπεζοκόμοι και φύλακες, απειλούνται άμεσα με απόλυση. Μετά από χρόνια εργασίας στο ΚΑΤ οι συνάδελφοι στέλνονται στην ανεργία. Μετά από χρόνια ομηρίας και αβεβαιότητας μέχρι την κάθε φορά ανανέωση της σύμβασής του, με την επίμονη άρνηση όλων των κυβερνήσεων, του υπουργείου και της διοίκησης να το μονιμοποιήσει, έμπειρο προσωπικό του νοσοκομείου πετιέται στον δρόμο για να αναλάβουν τις αντίστοιχες υπηρεσίες ιδιωτικές εργολαβικές εταιρείες.

Πανελλαδικά απολύονται χιλιάδες! Πρόκειται για κεντρική κατεύθυνση της κυβέρνησης της ΝΔ, που προωθείται συντονισμένα σε βάρος των εργαζομένων με ΣΟΧ. Και οι διοικήσεις των νοσοκομείων, όπως και η δικιά μας, ως ιμάντες μεταβίβασης της κυρίαρχης αντιλαϊκής πολιτικής, πρόθυμα την υλοποιούν!

Η κίνηση αυτή έρχεται να διαλύσει ακόμα περισσότερο τις εργασιακές σχέσεις και να γκρεμίσει τα δικαιώματά μας. Δεν τους νοιάζει το «κόστος». Τους νοιάζει να δουλεύουν οι εργαζόμενοι σε συνθήκες γαλέρας και να επεκτείνουν παντού τον εργασιακό μεσαίωνα, τους μισθούς πείνας και την εργοδοτική τρομοκρατία. Αυτά φέρνει ο ερχομός των εργολάβων!

Την ίδια στιγμή, πανηγυρίζουν για την έναρξη εφαρμογής των απογευματινών χειρουργείων. Με εκατοντάδες χιλιάδες στις λίστες αναμονής για να χειρουργηθούν, με τα νοσοκομεία να στενάζουν από ελλείψεις προσωπικού και το 40% από τις χειρουργικές αίθουσες κλειστές, προσπαθούν να μας πείσουν ότι δίνουν «λύσεις». Στην πραγματικότητα, ορθώνουν περαιτέρω εμπόδια στη δυνατότητα πρόσβασης της μεγάλης κοινωνικής πλειονότητας σε ίση, πλήρη και δωρεάν περίθαλψη! Μας λένε κατάμουτρα ότι όποιος δεν έχει να πληρώσει δεν θα περνάει τις πύλες των νοσοκομείων!

ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ! Να παλέψουμε μαζικά και συλλογικά για να παραμείνουν οι συνάδελφοί μας στη δουλειά! Να απαιτήσουμε τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων! Να διεκδικήσουμε πλήρη και δωρεάν περίθαλψη για όλο τον λαό!

  • ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
  • ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
  • ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ
  • ΚΑΝΕΝΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
  • ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΩΣ ΑΝΘΥΓΕΙΙΝΟΥ 
  • ΟΧΙ ΣΤΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ
  • ΙΣΗ-ΠΛΗΡΗΣ-ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΛΑΟ

ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: