Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024

Νοσοκομείο «Αγ. Σάββας»: Κινητοποίηση ενάντια στη δίωξη της προέδρου του σωματείου

4ωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση στο προαύλιο του νοσοκομείου πραγματοποίησαν την Τρίτη 12/3 οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο «Αγ. Σάββας», μαζί με αλληλέγγυους από άλλους χώρους, διαμαρτυρόμενοι για τη δίωξη της προέδρου του σωματείου Κ. Πατρικίου.

Η διοικήτρια του νοσοκομείου την κατηγορεί για «βία κατά συρροή» και «παρακώλυση λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας».

Πρόκειται για μια εκδικητική συνδικαλιστική δίωξη για τον αγώνα που δόθηκε ενάντια στην απόλυση των 58 καθαριστριών του νοσοκομείου. Καθώς οι συμβάσεις τους έληγαν τέλος Γενάρη, στις 23/1 έγινε μαζική κινητοποίηση όλων των εργαζομένων του νοσοκομείου ενάντια στις απολύσεις των καθαριστριών και αποφασίστηκε απεργία διαρκείας για τους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου της καθαριότητας. Η συμμετοχή τους ήταν σχεδόν καθολική (54 από τις 58 εργαζόμενες), με καθημερινές δράσεις εντός κι εκτός νοσοκομείου, συνελεύσεις και περιοδείες. Την 1η Φλεβάρη, την ώρα που ο υπουργός υποσχόταν στην ΠΟΕΔΗΝ παράταση όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου ως το τέλος Ιούνη, η διοίκηση του νοσοκομείου ανακοίνωσε τις απολύσεις και την οριστικοποίησή τους στο ΕΡΓΑΝΗ.

Οι συνδικαλιστές διώξεις είναι όλο και πιο συχνές τον τελευταίο καιρό. Πρωτοπόροι αγωνιστές είναι συνεχώς στο στόχαστρο. Η κυβέρνηση από τη μια εντείνει την αντεργατική κι αντιλαϊκή πολιτική της κι από την άλλη με κάθε τρόπο προσπαθεί να τρομοκρατήσει όλους τους εργαζόμενους και να καταπνίξει εν τη γενέσει τους, τους αγώνες που ξεσπούν.

Η απάντηση βρίσκεται στο δυνάμωμα των αγώνων, στο ζωντάνεμα των πρωτοβάθμιων σωματείων, στη μαζική ενεργοποίηση και κινητοποίηση των εργαζομένων στον αγώνα για ζωή και δουλειά με δικαιώματα.

  • Να μην περάσει η συνδικαλιστή δίωξη της Κ. Πατρικίου!
  • Κάτω τα χέρια από τα σωματεία και τους αγώνες!

Δεν υπάρχουν σχόλια: