Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Νίκη στον αγώνα των εργατών της ΛΑΡΚΟ!

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ!

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΣΠΙΤΩΜΑ!

ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ!

Η Ταξική Πορεία εκφράζει την αλληλεγγύη της στον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και οι οικογένειές τους για το δικαίωμα στη δουλειά και τη ζωή. 

Είναι ένας αγώνας που δίνουν εδώ και χρόνια ενάντια στη μεθοδευμένη διαδικασία απαξίωσης και ξεπουλήματος της ΛΑΡΚΟ, τόσο από την κυβέρνηση της ΝΔ όσο και από τις προηγούμενες (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.ά.). Αυτή η μεθόδευση είναι που έχει οδηγήσει τη ΛΑΡΚΟ να είναι εδώ και δύο χρόνια εκτός λειτουργίας, σε καθεστώς «ειδικής διαχείρισης» και οι εργαζόμενοί της σε αναμονή με συνεχείς παρατάσεις.

Τώρα, οι 850 εργαζόμενοι κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο καθώς στις 31 Μάρτη λήγουν οι συμβάσεις τους και κανείς δεν δεσμεύεται για το τι θα απογίνουν.

Η εξέλιξη αυτή θα έχει τραγικές συνέπειες όχι μόνο για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, αλλά και για όλη τη γύρω περιοχή. Πώς θα ζήσουν; Πού θα μείνουν; Πώς θα πληρώσουν τα δάνεια; Πώς θα σπουδάσουν τα παιδιά τους;

Αυτά τα ερωτήματα τους βάζει η πραγματικότητα και με μαζικό αγώνα πρέπει να απαντηθούν. 

Αγώνας για διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας και όλων των εργασιακών δικαιωμάτων. 

Κόντρα στην ομηρία των εργαζομένων, στην ηττοπάθεια, την τρομοκρατία και τους εκβιασμούς να αποδεχτούν τη χειροτέρευση των όρων δουλειάς για χάρη του όποιου «επενδυτή-σωτήρα».

Κόντρα στα προγράμματα πείνας της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) που είναι ωμή κοροϊδία για τους εργαζόμενους και έχουν στόχο να τους αποπροσανατολίσουν και τελικά να τους ξεφορτωθούν.

Κόντρα στην αντεργατική-αντιλαϊκή πολιτική που πίσω από τις φλυαρίες περί «ανάπτυξης» κρύβει τη μαύρη πραγματικότητα της φτώχειας, της ανεργίας και της ερήμωσης. Είναι η ίδια πολιτική που άφησε στην τύχη τους χιλιάδες αγρότες στη Θεσσαλία μετά τις καταστροφικές πλημμύρες.

Μαζικός και ανυποχώρητος αγώνας για το δικαίωμα στην πλήρη και σταθερή δουλειά, με αξιοπρεπείς μισθούς και όρους δουλειάς, και όλα τα μέτρα ασφαλείας. 

Η δύναμη των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ βρίσκεται στη μαζικοποίηση και την κλιμάκωση του αγώνα τους! Η στήριξη και η αλληλεγγύη από το λαό και τον κόσμο της δουλειάς είναι σημαντική και πρέπει να δοθεί!

Ο δίκαιος αγώνας των εργατών της ΛΑΡΚΟ είναι ένας αγώνας όλης της εργατικής τάξης και σαν τέτοιος θα πρέπει στηριχθεί από το σύνολο των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: