Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024

Κάτω τα χέρια από τους αγώνες και τους αγωνιστές! Οι διώξεις και η τρομοκρατία δεν θα περάσουν!

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 21 ΜΑΡΤΗ, 6:30 μμ
ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Διώκουν τους αγώνες. Στοχοποιούν τον ταξικό συνδικαλισμό. Βγάζουν παράνομες τις απεργίες. Πνίγουν στα χημικά τις διαδηλώσεις. Συλλαμβάνουν φοιτητές. Απολύουν απεργούς. Στήνουν κατηγορίες και δίκες ενάντια σε όσους αγωνίζονται, διεκδικούν, διαδηλώνουν για να υπερασπιστούν τα δίκια ενός λαού που υποφέρει από την επέλαση της σύγχρονης βαρβαρότητας. Κάνουν ακόμη πιο βαριές τις ποινές που μπορούν να επιβάλουν τα δικαστήριά τους. Ενεργοποιούν ξανά τον νόμο Χρυσοχοΐδη ενάντια στις διαδηλώσεις.

Θέλουν να επιβάλουν ένα γενικευμένο καθεστώς τρόμου και καταστολής. Θέλουν να κάνουν ήσυχα τη βρομοδουλειά που τους έχει αναθέσει η ντόπια κεφαλαιοκρατία και τα ιμπεριαλιστικά αφεντικά τους. Θέλουν τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία με σκυμμένα τα κεφάλια, να αποδέχονται αδιαμαρτύρητα την καθημερινή λεηλασία στις ζωές και τα δικαιώματά τους.

Οι διωκόμενοι εκπαιδευτικοί της ΕΛΜΕ Πειραιά, ο απολυμένος εργαζόμενος του ΕΚΠΑ, η δίωξη ενάντια στον πρόεδρο της ΠΕΝΕΝ και ενάντια στον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, αλλά και οι 49 συλλήψεις φοιτητών στη Θεσσαλονίκη ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΥΧΑΙΑ. Είναι όψεις της φασιστικοποίησης που επιβάλλουν οι δυνάμεις του συστήματος στην πολιτική και δημόσια ζωή. Είναι κομμάτι της βαθιά ταξικής, αντιδραστικής πολιτικής που προωθεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με τη στήριξη και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων.

Είναι κινήσεις με καθαρά πολιτικό χαρακτήρα. Έχουν στόχο την τρομοκράτηση, τη φίμωση κάθε φωνής αντίστασης και την εμπέδωση του νέου τύπου «κρατικού» υπαλλήλου που θα υποτάσσεται και, με σκυμμένο το κεφάλι, θα εφαρμόζει πιστά τις επιταγές του αστικού κράτους. Χρησιμοποιούν όλο το αντιδραστικό νομικό οπλοστάσιο που ψήφισαν οι κυβερνήσεις του συστήματος για να ποινικοποιήσουν τη συνδικαλιστική δράση, τη συμμετοχή σε κινητοποίηση, την έκφραση της αντίθετης άποψης. Βαφτίζουν «ανάρμοστη συμπεριφορά» την αγωνιστική και μαχητική στάση. Θέλουν το συνδικαλισμό «στο γύψο», τα σωματεία να επιδίδονται σε εικονικούς «αγώνες» και τους συνδικαλιστές να «κρατάνε ισορροπίες» και να κατηγορούν τον κόσμο ότι «δεν τραβάει».

Οι διώξεις αυτές αποτελούν μέρος συντονισμένης προσπάθειας τρομοκράτησης με αποδέκτες όλους τους εργαζόμενους και όλο τον λαό. Είναι συνέχεια μιας βιομηχανίας συνδικαλιστικών και πολιτικών διώξεων τα τελευταία χρόνια. Είναι συνέχεια των διώξεων που εκκρεμούν σε βάρος των διαδηλωτών της 17ης Νοέμβρη και της 6ης Δεκέμβρη του 2020. Είναι συνέχεια των προστίμων για αφισοκόλληση. Θέλουν να πάρουν τη ρεβάνς απέναντι στο λαϊκό και εργατικό κίνημα που βγαίνει, όλο και πιο συχνά, κατά εκατοντάδες χιλιάδες στο δρόμο του αγώνα. Απέναντι στο φοιτητικό κίνημα που το είχαν ξεγραμμένο αλλά έδωσε ξανά σπουδαία δείγματα αγώνα.  

Δεν θα σταματήσουν εδώ, αν δεν απαντήσουμε μαζικά και δυναμικά. Γιατί μπροστά στο μαύρο μέλλον που το σύστημα προδιαγράφει για τους εργαζόμενους, την ένταση της επίθεσης, τη φτωχοποίηση, την καταστολή, την τρομοκρατία και τον πόλεμο, η απάντηση ήταν και είναι ο μαζικός, αποφασιστικός αγώνας.

Οι δυνάμεις του συστήματος λογαριάζουν χωρίς εμάς. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να ζήσουμε μέσα στο φόβο. Δεν θα το επιτρέψουμε. Δεν θα αποδεχτούμε τη σιγή νεκροταφείου που θέλουν να επιβάλουν. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για τα πολιτικά και δημοκρατικά μας δικαιώματα. Για δημοκρατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες. Καλούμε κάθε εργαζόμενο, κάθε νεολαίο, κάθε δημοκρατικό και προοδευτικό άνθρωπο σε κοινή και συντονισμένη δράση για να μην περάσουν οι διώξεις και το κλίμα τρομοκρατίας. Για να υπερασπιστούμε, συλλογικά και οργανωμένα όσους διώκονται, αλλά και το δικαίωμά μας να ζούμε και να αγωνιζόμαστε.

  • Κάτω τα χέρια από τα σωματεία, τους συλλόγους και τους αγωνιστές!
  • Να σταματήσουν τώρα όλες οι διώξεις!
  • Να ακυρωθεί η απόλυση του εργαζόμενου στο ΕΚΠΑ, Δημήτρη Αντωνίου!
  • Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια: