Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024

Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»: Κινητοποίηση για την έναρξη απογευματινών χειρουργείων

Πραγματοποιήθηκε στις 14/03, ημέρα έναρξης των απογευματινών χειρουργείων στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, κινητοποίηση στο προαύλιο του νοσοκομείου. Την κινητοποίηση στήριζε η ΕΙΝΑΠ και το σωματείο εργαζομένων του Ευαγγελισμού, με στάση εργασίας. Περίπου 200 άτομα, κυρίως γιατροί, συγκεντρώθηκαν με πανό και συνθήματα κατά του νέου χτυπήματος της δωρεάν περίθαλψης και των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζόμενων στα νοσοκομεία.

Τα απογευματινά χειρουργεία αποτελούν την ευθεία παραδοχή του συστήματος πως η περίθαλψη θα παρέχεται μόνο σε όσους είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν για αυτή και η υπερεργασία αποτελεί τη μόνη διέξοδο για μισθολογική «αναβάθμιση» στο αποδεκατισμένο και εξουθενωμένο υγειονομικό προσωπικό.

Αξίζει να αναφέρουμε την εκκωφαντική απουσία της ΠΟΕΔΗΝ από την κινητοποίηση καθώς και το ότι η ΟΕΝΓΕ κάθε άλλο παρά έχει κινηθεί στην κατεύθυνση ανοίγματος του ζητήματος και προετοιμασίας πραγματικών κινητοποιήσεων. Τα τελευταία αναδεικνύουν τη συνολική στάση των εκπροσώπων των συνδικαλιστικών οργάνων, που είτε δε θέλουν είτε δεν μπορούν να μαζικοποιήσουν την κρίσιμη πάλη των εργαζόμενων στα νοσοκομεία.

Η Ταξική Πορεία συμμετείχε με προκήρυξη, αναδεικνύοντας τη ζωτική ανάγκη ανάπτυξης ενιαίου κινήματος στα νοσοκομεία για μαζικές προσλήψεις και δωρεάν περίθαλψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: