Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 14/3 – 6:00 μμ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
(στον προαύλιο χώρο του Αγίου Νικολάου)

Βαθαίνει καθημερινά η εμπλοκή της χώρας στα πολεμικά σχέδια των ιμπεριαλιστών. Η αποστολή της ελληνικής φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα για λογαριασμό των ΗΠΑ και της ΕΕ δεν έχει καμία σχέση με τη διαφύλαξη της ασφάλειας, αλλά το ακριβώς αντίθετο: εντείνει το πολεμικό κλίμα που πυροδοτούν οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και της ΕΕ, και εκθέτει το λαό μας σε τεράστιους κινδύνους.

Μόλις χθες, η κυβέρνηση της ΝΔ, πάντα πρόθυμη να θυσιάσει το λαό για τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα, επικύρωσε (με τις ψήφους και του ΠΑΣΟΚ) στη Βουλή τα δύο Μνημόνια Συνεργασίας των υπουργείων Εθνικής Άμυνας, Ελλάδας και ΗΠΑ, για την τοποθέτηση ελληνικού προσωπικού στον στρατό των ΗΠΑ και τη Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ.

Με πρόσχημα την διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας, η εξαρτημένη ντόπια άρχουσα τάξη και το πολιτικό της προσωπικό, στηρίζουν και συμβάλλουν στο ματοκύλισμα των λαών στην Ουκρανία και στην Παλαιστίνη, και έχουν μετατρέψει όλη τη χώρα σε αμερικανονατοϊκή βάση, σε ένα τεράστιο ορμητήριο των ιμπεριαλιστικών φονικών μηχανών.

Στο ίδιο μήκος κύματος, το εφοπλιστικό κεφάλαιο θυσιάζει στο βωμό του κέρδους τις ζωές των ναυτικών που στέλνονται στην Ερυθρά Θάλασσα. Οι τρεις νεκροί και οι έξι τραυματισμένοι ναυτεργάτες, είναι η τρανή απόδειξη.

Καλούμε το λαό και τους εργαζόμενους να ορθώσουν το ανάστημά τους ενάντια σε αυτήν τη αιματοβαμμένη πολιτική. Να καταγγείλουν την εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο και να διατρανώσουν την αλληλεγγύη τους στον Παλαιστινιακό λαό.

  • ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ.
  • ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ Η ΦΡΕΓΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ.
  • ΕΞΩ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ
  • ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ – ΚΡΑΤΟΣ ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ, ΑΠΟ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΩΣ ΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ
 
 ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: