Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021

Καταγγελία για τη μη πρόσληψη γυναίκας γιατρού με δικαιολογία ότι έχει μικρά παιδιά!

Πίσω ολοταχώς στον εργασιακό μεσαίωνα και στο δημόσιο!

Η Ταξική Πορεία καταγγέλλει την απόφαση του συμβουλίου προσλήψεων νοσοκομείου της Αθήνας ν' απορρίψει την αίτηση πρόσληψης γυναίκας γιατρού αναφέροντας στο σχετικό πρακτικό «προβληματισμό» «λόγω των δύο μικρών παιδιών που έχει», αλλά και την απόφαση της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας ν' απορρίψει την αίτηση αναπομπής (δηλαδή επανάληψης) της διαδικασίας.

Η υπόθεση αφορά θέση επιμελητή Β' που προκηρύχτηκε το 2016 και κρίθηκε μετά από 5 χρόνια. Το υπουργείο Υγείας έκανε 4 ακόμα μήνες για να επιβεβαιώσει την αρχική κρίση και ν' απαντήσει ότι «δεν προέκυψαν λόγοι αναπομπής του ανωτέρω πρακτικού».

Πρόκειται για φανερή εφαρμογή και στο δημόσιο της γνωστής απ' τον ιδιωτικό τομέα στοχοποίησης των μητέρων, και ειδικά των νεότερων, που αποκλείονται απ' τη δουλειά. Που απαιτεί απ' τους εργαζόμενους να είναι πάντα στη διάθεση της εργοδοσίας, χωρίς ωράρια, χωρίς ελεύθερο χρόνο, χωρίς τη δυνατότητα να φροντίζουν την οικογένειά τους. Που έχει βάλει στο στόχαστρο τα δικαιώματα των εγκύων και των μητέρων, στο πλαίσιο της αμφισβήτησης κάθε εργασιακού και κοινωνικού δικαιώματος.

Το συγκεκριμένο περιστατικό εντάσσεται στην ολομέτωπη επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία. Το χτύπημα της μόνιμης και σταθερής δουλειάς, τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, την εντατικοποίηση σε βαθμό εξουθένωσης. Για τις γυναίκες εργαζόμενες, η επίθεση είναι πολλαπλή, από ένα σύστημα που υποκριτικά παρουσιάζεται ότι υποστηρίζει την «ισότητα», στην πραγματικότητα όμως εντείνει την καταπίεση και την εκμετάλλευση όλων των εργαζόμενων.

  • Ν' ανατραπεί άμεσα η απόφαση!
  • Αγώνας ενάντια στην αντεργατική πολιτική!






Δεν υπάρχουν σχόλια: