Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021

Ανταπόκριση από τη στάση εργασίας των υγειονομικών και τη συγκέντρωση στο υπ. Υγείας

Περίπου 6.000 υγειονομικοί παρέλαβαν από χθες και αρκετοί ακόμα αναμένουν άμεσα την ειδοποίηση ότι είναι επ' αόριστον σε καθεστώς αναστολής εργασίας, που πολύ απλά σημαίνει μηδέν έσοδα για άγνωστο χρονικό διάστημα. Κι επειδή ο μισθός όλων μας δεν είναι τέτοιος που μας επέτρεπε και... καταθέσεις, καταλαβαίνει κανείς και το μέγεθος του εκβιασμού και το μέγεθος της τιμωρίας από την πλευρά της κυβέρνησης. Πολλές ειδοποιήσεις παραδόθηκαν από δικαστικούς επιμελητές. Με 50-80€ την κάθε επίδοση, γίνεται ξεκάθαρο πόσο εύκολα... λεφτά υπάρχουν αν χρειάζονται για να επιβληθούν αντεργατικά μέτρα.

Παρ' όλο που τα μηνύματα από τις χθεσινές κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία ήταν ενθαρρυντικές, η σημερινή συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας, αν και μαζική, ήταν κάτω από τις ανάγκες. Οι λόγοι πολλοί και διάφοροι. Από τις αυταπάτες των προηγουμενων ημερών ότι η κυβέρνηση θα υποχωρήσει επειδή τα νοσοκομεία θα καταρρεύσουν αν φύγουν τόσοι συνάδερφοι ως την απογοήτευση που ακολούθησε μόλις μοιράστηκαν τα πρώτα ειδοποιητήρια. Όπως κι από το γεγονός ότι οι αγώνες απαιτούν κόπο και χρόνο, ενώ διάφοροι δικηγόροι υπόσχοναι γρήγορη κι εύκολη επιτυχία στα δικαστήρια.

Ο αγώνας για να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στη δουλειά τους πρέπει να συνεχιστεί και να κλιμακωθεί. Τόσο τα σωματεία όσο και η ΠΟΕΔΗΝ πρέπει να ορίσουν νέες κινητοποιήσεις. Τα δικαιώματά μας τα υπερασπιζόμαστε με αγώνες!

  • ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ-ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ
  • ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ - ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
  • ΑΝΟΙΓΜΑ ΝΕΩΝ ΚΛΙΝΩΝ ΚΑΙ ΚΛΙΝΩΝ ΜΕΘ
  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
  • ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΩΣ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟΥ - ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΒΑΕ
  • ΙΣΗ, ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: