Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021

Δημόσιο: Καμία συμμετοχή στην αξιολόγηση!

ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ!

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!

Η αξιολόγηση αποτέλεσε ένα απ’ τα εργαλεία εκείνα που αναζήτησε κι έστησε το σύστημα όταν αποφάσισε να «ολοκληρώσει» την ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων και κατακτήσεων των δημοσίων υπαλλήλων. Και αυτό ακριβώς συνεχίζει να είναι. Εργαλείο για:

  • Χειραγώγηση, πειθάρχηση και υποταγή
  • Μισθολογική καθήλωση, περικοπές μισθών, απολύσεις
  • Τεχνητούς διαχωρισμούς, χτύπημα των συλλογικών διαδικασιών και των εργασιακών ελευθεριών

Γι’ αυτό και κάθε κυβέρνηση επιμένει για την επιβολή της, χρησιμοποιώντας κάθε συνδυασμό τρομοκρατίας και χειρισμών.

Οι ίδιοι που έχουν διαλύσει την περίθαλψη εδώ και χρόνια κι άφησαν το λαό να μετράει χιλιάδες νεκρούς, θέλουν ν’ αποφασίζουν αν είναι «άξιοι» οι υγειονομικοί, που παλεύουν καθημερινά με τις ελλείψεις και τους εξοντωτικούς ρυθμούς δουλειάς. Οι ίδιοι που πέταξαν εκτός Πανεπιστημίων χιλιάδες παιδιά, που ρίχνουν 16χρονα αγόρια και κορίτσια στον εργασιακό μεσαίωνα της απλήρωτης παιδικής εργασίας, θέλουν ν’ αποφασίζουν αν είναι «άξιοι» οι εκπαιδευτικοί, που μπαίνουν σε τάξεις δίχως μέτρα προστασίας και παλεύουν σε μια εκπαίδευση όπου χτυπιέται κάθε δικαίωμα και των εργαζόμενων και των μαθητών. Οι ίδιοι που έχουν καταστρέψει το περιβάλλον με την πολιτική που υπηρετούν, που εγκατέλειψαν το λαό στις τεράστιες πυρκαγιές και δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή για την προστασία του και τις ανάγκες του, θέλουν ν’ αποφασίζουν αν είναι «άξιοι» οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, που παλεύουν με τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, την εντατικοποίηση, τα εργατικά «ατυχήματα».

Αυτοί που διαλύουν το οχτάωρο, που απαγορεύουν τις απεργίες, που ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική δράση, που συνεχίζουν σταθερά την επίθεση σε κάθε εργασιακό, αλλά και σε κάθε λαϊκό δικαίωμα, απαιτούν ν’ αποφασίζουν αν είμαστε «άξιοι» να δουλεύουμε, να πληρωνόμαστε, να ζούμε!

Δεν συμμετέχουμε στην αξιολόγηση. Δεν υποκύπτουμε στους εκβιασμούς της σημερινής και κάθε κυβέρνησης. Δεν εφησυχάζουμε απέναντι σε μια διαδικασία που δεν έχει δείξει ακόμα τα δόντια της. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Ενισχύουμε τη συλλογική οργάνωση και πάλη, γνωρίζοντας ότι οι συνδικαλιστικές ηγεσίες, που αναζητούν το έδαφος «διαλόγου» και συνδιαλλαγής με την εκάστοτε κυβέρνηση, θέλουν να «ξεμπερδεύουν» επιλέγοντας την απεργία-αποχή ως μοναδικό μέσο πάλης, ακριβώς γιατί δεν δημιουργεί μαζικούς όρους και καλλιεργεί αυταπάτες «ευκολίας» σχετικά με τους αγώνες που χρειαζόμαστε οι εργαζόμενοι για την αντίσταση στην επίθεση του συστήματος. Δεν χαρίζουμε όμως καμιά δυνατότητα να δηλώσουμε την αντίθεσή μας σε κάθε αξιολόγηση, που απειλεί τη δουλειά και τα δικαιώματά μας.

  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ!
  • ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!
  • ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: