Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021

Αθήνα 1/9 : Διαδήλωση ενάντια στο νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο

 

Με σχετική μαζικότητα πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην Αθήνα η διαδήλωση ενάντια στο ασφαλιστικό τερατούργημα. Αναντίστοιχη παρ όλα αυτά παραμένει, μπροστά στις σημερινές αναγκαιότητες και πολύ μακριά από την πραγματική μαζική και οργανωμένη πάλη που πρέπει να δώσει ο λαός.  

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ψηφίσει το νέο ασφαλιστικό, συμπλήρωμα του αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη, χτυπάει την επικουρική που  ιδιωτικοποιεί την ασφάλιση και τη μετατρέπει σε ατομική υπόθεση. Συνολικά βάζει στο στόχαστρο τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα. Την ίδια στιγμή οι συνδικαλιστικές ηγεσίες αρκέστηκαν σε μια απογευματινή συγκέντρωση γεμάτη μεγαλοστομίες για “ταξικά σωματεία” (βλέπε ΠΑΜΕ), ενώ η ΓΣΣΕ πλήρως απούσα ετοιμάζει γιορτή-σεμινάριο στην ΔΕΘ. Χαρακτηριστική η εικόνα της χθεσινής παρουσίας ΠΑΜΕ-ΑΔΕΔΥ, χωρισμένοι σε δύο μεριές του πεζοδρομίου στο Σύνταγμα  με κύριο μέλημα ποιος θα φωνάξει πιο δυνατά από τα μεγάφωνα. Όσο για κάλεσμα απεργίας τσιμουδιά. Δεν φαίνεται να τους απασχολεί πως θα δώσουν την διέξοδο του αγώνα στον λαό, κλείνουν τα μάτια μπροστά στα καθήκοντα που διαμορφώνονται.

Η ταξική πορεία είχε παρουσία στην συγκέντρωση-πορεία με μπλοκ και πανό με σύνθημα “Κάτω τα χέρια από την ασφάλιση, Αγώνας ενάντια στην αντεργατική επιδρομή”. Μοιράστηκαν δεκάδες κείμενα που καλούσαντον κόσμο να αντισταθεί στην ολομέτωπη επίθεση και να καταγγείλει την υπονομευτική στάση των επίσημων συνδικαλιστικών ηγεσιών. Μπροστά στον εργασιακό μεσαίωνα που μας ετοιμάζουν πρέπει να οργανώσουμε τους αγώνες μας  κόντρα στην επίθεση στα δικαιώματα μας, χωρίς διαχειριστικές αυταπάτες να βάλουμε πλάτη για την δημιουργία ενός μαζικού οργανωμένου εργατικού κινήματος με τον κόσμο της δουλειάς μπροστά και όχι στην γωνία.





 

Δεν υπάρχουν σχόλια: