Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021

Αθήνα 22/09: Ανταπόκριση από τη στάση εργασίας και την κινητοποίηση των εργαζόμενων της E-food.


Πραγματοποιήθηκε σήμερα αρκετά μαζική κινητοποίηση των διανομέων στην Αθήνα, μετά από κάλεσμα του Σωματείου Βάσης Εργαζόμενων Οδηγών Διανομέων (ΣΒΕΟΔ) και του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού, για συμμετοχή σε τετράωρη στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 16:00. 

Μετά από προσυγκέντρωση στο πεδίον του Άρεως, ξεκίνησε η μοτοπορεία με κατεύθυνση το υπουργείο Εργασίας και στη συνέχεια τα κεντρικά γραφεία της Εταιρίας. Η αστυνομία είχε κλείσει το δρόμο κοντά στα γραφεία της Ε-food εμποδίζοντας τη μοτοπορεία να πλησιάσει. Τελικά αντιπροσωπεία των δύο παραπάνω σωματείων συναντήθηκε με την εταιρία.

Η Ταξική Πορεία παρέμβηκε στην κινητοποίηση μοιράζοντας προκήρυξη στους εργαζόμενους, αναδεικνύοντας τη σημασία του αγώνα που πρέπει να δοθεί κόντρα στις ελαστικές σχέσεις εργασίας για τη διεκδίκηση συμβάσεων εργασίας αορίστου χρόνου, ανθρώπινων ρυθμών εργασίας και αυξήσεις στους μισθούς.


Η προκλητική στάση της εργοδοσίας έβγαλε στο δρόμο τους εργαζόμενους που καθημερινά δουλεύουν σαν λάστιχα, με τους χειρότερους όρους υπό τον εκβιασμό της απόλυσης. Η σημερινή μαζική κινητοποίηση αποτελεί ένα πρώτο θετικό βήμα κόντρα στις απειλές της εργοδοσίας και τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων. 

Ο αγώνας που έχει ξεκινήσει πρέπει να συνεχιστεί και να διευρυνθεί. Οι εργαζόμενοι πρέπει να συζητήσουν μέσα στις γενικές τους συνελεύσεις και να μετατρέψουν την οργή τους σε οργανωμένο και παρατεταμένο αγώνα. Ήδη την Παρασκευή 24/9 έχει κηρυχθεί 24ωρη απεργία. Είναι αναγκαίο οι κινητοποιήσεις να συνεχιστούν και να μαζικοποιηθούν γιατί μόνο μέσα από μαζικούς και παρατεταμένους αγώνες μπορούν οι εργαζόμενοι να διεκδικήσουν δουλειά και ζωή με δικαιώματα. 

Στο πλευρό των διανομέων πρέπει να σταθεί το σύνολο των εργαζομένων που βιώνει την ίδια επίθεση στα δικαιώματά του. Η υπεράσπιση του δικαιώματος σε μόνιμη και σταθερή δουλειά περνάει μέσα από τον αγώνα για την ανατροπή του Νόμου Χατζηδάκη και της αντεργατικής πολιτικής και είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων.









Δεν υπάρχουν σχόλια: