Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2021

Ανταπόκριση απ' την κινητοποίηση στο ΓΝΑ Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ

Με μια μαζική κινητοποίηση που ξεκίνησε στις 7:00πμ και ολοκληρώθηκε στις 3.00μμ, πάνω από 100 εργαζόμενοι στο ΓΝΑ Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ δήλωσαν την αντίθεσή τους στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην αναστολή εργασίας όσων συναδέρφων δεν εμβολιάστηκαν.

Με 40.000 κενές οργανικές θέσεις σ' όλη την Ελλάδα και με τις περιβόητες προσλήψεις να μην καλύπτουν ούτε καν τις ανάγκες των εμβολιαστικών κέντρων, δεν διστάζουν να εκδιώξουν από τα νοσοκομεία χιλιάδες πεπειραμένους υγειονομικούς την ώρα που το 4ο κύμα της πανδημίας απειλεί ν' αυξήσει κατά πολύ τους πάνω από 13.500 νεκρούς.

Με αναστολές αδειών, συγχωνεύσεις τμημάτων, αναστολές ξανά προγραμματισμένων χειρουργείων και συνδρομή με το αζημίωτο του ιδιωτικού τομέα σκέφτεται η κυβέρνηση ν' αντιμετωπίσει το πρόβλημα που η ίδια δημιουργεί με τις αναστολές εργασίας.

Από το πρωί, οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο κάναμε κατάληψη στο γραφείο προσωπικού και δεν στάλθηκαν στοιχεία για τον αριθμό των ανεμβολίαστων συναδέρφων. Ο διοικητής της ΥΠΕ, που πέρασε για άλλο λόγο από το νοσοκομείο, όπως και η αναπληρώτρια διοικήτρια του νοσοκομείου, ξεκαθάρισαν στους εργαζόμενους ότι θα εφαρμόσουν το νόμο, αν και κανείς δεν αμφέβαλλε γι' αυτό. Το πώς θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία δεν φαίνεται να τους απασχολεί... Μπορεί να συμφωνούν και με τον πρωθυπουργό, που τα βρίσκει πολλά και ψάχνει ευκαιρία να κλείσει μερικά.

Αύριο, από το πρωί θα είμαστε έξω από τα γραφεία της διοίκησης και στις 11:00πμ στο υπουργείο Υγείας. Απ' την πλευρά της Ταξικής Πορείας, τονίσαμε στους συναδέρφους ότι ο αγώνας ενάντια στις αναστολές, τις απολύσεις, τους εκβιασμούς δεν τελειώνει ακόμα κι αν δοθούν τα έγγραφα αναστολής (όπως άλλωστε έγινε σε πολλά νοσοκομεία της χώρας). Πρέπει να συνεχιστεί, για να επιστρέψει κάθε εργαζόμενος στο νοσοκομείο και στη θέση του. Και για ανατραπεί η αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης για τα νοσοκομεία συνολικά.

Με πραγματικούς, μαζικούς αγώνες μπορούμε να νικήσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: