Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021

ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ

Με εκδικητική απόλυση απάντησε η διοίκηση της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας στην εργαζόμενη εκπαιδευτικό στο Αρσάκειο Δημοτικό Σχολείο στην Πάτρα, λόγω της αντίθεσής της με συγκεκριμένη επιλογή της εταιρίας. Το Μάιο του 2020 η Β.Β. μαζί με άλλους συναδέλφους της αντέδρασαν με κείμενο προς τη διοίκηση για την τοποθέτηση καμερών μέσα στις αίθουσες του ιδρύματος. Η διοίκηση του σχολείου άσκησε πιέσεις σε όσους εργαζόμενους συνυπέγραψαν την επιστολή και προχώρησε στην  εκδικητική απόλυση της εκπαιδευτικού λίγο πριν να λήξει η διετής σύμβασή της, δηλαδή λίγο πριν τη μονιμοποίησή της.

Οι συνθήκες για τους εργαζόμενους στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης έχουν χειροτερέψει, ειδικά μετά από την ψήφιση του νόμου για τον «εκσυγχρονισμό της ιδιωτικής εκπαίδευσης» (ν. 4713/20) τον Ιούλιο του 2020. Μια σειρά διατάξεων διευρύνουν το πεδίο της εκμετάλλευσης για τους ιδιοκτήτες-σχολάρχες των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων. Η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού δυναμικού, η ελαστικοποίηση και διεύρυνση του ωραρίου, ο ασφυκτικός έλεγχος του συλλόγου διδασκόντων από την εργοδοσία, οι νέοι κανονισμοί σπουδών και, τέλος, η απελευθέρωση των απολύσεων, είναι μια σειρά μέτρων που δώρισε η κυβέρνηση στους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολειών μετατρέποντάς τα σε κάτεργα για τους εργαζομένους τους. Δεν είναι τυχαίο που η απόλυση της Β.Β. ήρθε αμέσως μετά την ψήφιση του νόμου Κεραμέως.

Οι εργαζόμενοι των ιδιωτικών σχολείων πρέπει να σταθούν στο πλευρό της Β.Β. όχι μόνο για τον δίκαιο αγώνα που αυτή κάνει, αλλά και για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων που γκρεμίζονται από την επέλαση των πολιτικών της κυβέρνησης και της εργοδοσίας. Με γνώμονα την υπεράσπιση και τη διεύρυνση των δικαιωμάτων μας, ο αγώνας που πρέπει να δοθεί θα έχει σαν στόχο την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής και των νόμων που την πλαισιώνουν.

Όλοι στο πλευρό της απολυμένης συναδέλφου! 

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Ευελπίδων Παρασκευή 24 Σεπτέμβρη 9:00 πμ


  • ΚΑΤΩ Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
  • ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ Η ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ 
  • ΚΑΤΩ Ο ΝΟΜΟΣ 4713/2020
  • ΚΑΤΩ Ο ΝΟΜΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: