Τρίτη 31 Αυγούστου 2021

Συνέλευση στο ΓΝΑ Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ σχετικά με τις αναστολές εργασίας των ανεμβολίαστων συναδέλφων

Περίπου 60 εργαζόμενοι, εμβολιασμένοι και μη, συγκεντρώθηκαν στις 12.00 στο προαύλιο του νοσοκομείου για να κουβεντιάσουν τις αντιδράσεις τους στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην αναστολή εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών. Στις τοποθετήσεις παρατάξεων και συναδέρφων, φάνηκε η αγωνία τους στο πώς θα λειτουργήσει το σύστημα όταν εκτός από τις χρόνιες ελλείψεις θα στερηθεί και την πείρα χιλιάδων εργαζόμενων, που δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι έστω και αριθμητικά θ' αντικατασταθούν. Εκτός από την παράταξη της ΔΑΚΕ, που συστηματικά λείπει και από συνελεύσεις αλλά και από κινητοποιήσεις, για τους περισσότερους το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τη δημόσια υγεία χαρακτηρίζεται προσχηματικό. Το εμβόλιο είναι σημαντικό μέτρο πρόληψης, όμως σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί από μόνο του: χωρίς μαζικά τεστ για όλους και σωστή ιχνηλάτηση, χωρίς αποφυγή του συνωστισμού στα ΜΜΜ, χωρίς μέσα και μέτρα προστασίας στους μαζικούς χώρους δουλειάς, χωρίς πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια περίθαλψη, χωρίς μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση των εκτάκτων, χωρίς άνοιγμα απλών κλινών αλλά και κλινών ΜΕΘ, δεν αντιμετωπίζεται η πανδημία.

Ως Ταξική πορεία μιλήσαμε για το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να μην εξαναγκάζεται ή εκβιάζεται από κανένα και για οποιοδήποτε λόγο να παίρνει σκεύασμα ή να κάνει επέμβαση χωρίς τη θέλησή του που δεν πρέπει να έρχεται σε αντιπαράθεση με τη δημόσια υγεία, γιατί στη μετάδοση της νόσου από τον έναν στον άλλο κύριο ρόλο παίζουν τα μέσα προστασίας που παίρνονται. Ξεκαθαρίσαμε ότι με πρόσχημα τον μη εμβολιασμό κάποιων συναδέρφων, η κυβέρνηση θέλει να προχωρήσει σε συγχωνεύσεις τμημάτων, σε ακόμα μεγαλύτερη εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα και μέσω ΣΔΙΤ και με ενοικιάσεις εργαζομένων κ.α. Οι συνθήκες δουλειάς για τους εργαζόμενους και νοσηλείας για το λαό θα γίνουν πολύ χειρότερες.

Μόνο μαζικά κι οργανωμένα μπορούμε ν' ανακόψουμε τα σχέδια αυτά της κυβέρνησης. Θα πρέπει να προσέχουμε πολύ, γιατί ενάντια στην υποχρεωτικότητα δηλώνουν και οι αντιεμβολιαστές μέσα στους οποίους μπλέκονται με διάφορους τρόπους από Μακεδονομάχοι, ακροδεξιοί, διάφοροι μητροπολίτες και άλλοι που καμιά σχέση δεν έχουν με τη δικαιολογημένη ανησυχία όσων προβληματίζονται για το εμβόλιο.

Αύριο Τετάρτη 1 Σεπτέμβρη, στις 7.00 το πρωί, έχουμε κινητοποίηση στην πύλη. Καλούμε τους συναδέρφους να συμμετέχουν μαζικά. Κινητοποιήσεις αν ξεκινήσουν οι αναστολές υπάρχουν και για την Πέμπτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: