Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023

Νοσοκομεία: 24ωρη απεργία Τετάρτη 12 Ιούλη - Στάση εργασίας 8πμ-3μμ στην Αττική

Συγκέντρωση: 8:30πμ, υπουργείο Υγείας

Συνάδερφοι,
Η ΠΝΠ της νέας κυβέρνησης που αφορά μπάλωμα κενών του ΕΚΑΒ με πληρώματα από το στρατό, την πυροσβεστική και τους ΟΤΑ είναι το λιγότερο προκλητική! Άνθρωποι χωρίς την κατάλληλη εκπαίδευση και εμπειρία καλούνται να αναλάβουν σοβαρά περιστατικά, βάζοντας σε κίνδυνο και τους ασθενείς και το προσωπικό. Βέβαια, η ρύθμιση αυτή, την στιγμή που ο λαός μας καθημερινά πεθαίνει περιμένοντας το ασθενοφόρο είναι πλήρως εναρμονισμένη με τις συνολικότερες επιδιώξεις της κυβέρνησης που εξαγγέλουν καθημερινά και έχει αναλάβει ο Χρυσοχοϊδης.

Δεν πρέπει να υπάρχει καμία αυταπάτη ότι κάτι επιτέλους θα γίνει που θα ωφελήσει τους υγειονομικούς εργαζόμενους ή τον λαό. Βρισκόμαστε μπροστά σε κλιμάκωση της επίθεσης ενάντια στα δικαιώματα μας έτσι όπως την βιώσαμε όλα τα τελευταία χρόνια. Αυτής της πολιτικής που μας έχει καθημερινά στο τρέξιμο και την εντατικοποίηση, που έχει αδειάσει τα νοσοκομεία από εργαζόμενους, που έχει κάνει τα εντέλλεσθε και τις μετακινήσεις καθημερινότητα, που ο μισθός δεν φτάνει ούτε για τα βασικά, που η τρομοκρατία και η απειλή της απόλυσης βρίσκεται πάνω από το κεφάλι όλων των συμβασιούχων. Σε αυτή την πολιτική πρέπει να αντισταθούμε γιατί μας ετοιμάζουν χειρότερες μέρες!

Πρέπει να αντισταθούμε στην εφαρμογή της αξιολόγησης γιατί αυτό θα φέρει μειώσεις μισθών και απολύσεις.

Να αντισταθούμε στο κλείσιμο νοσοκομείων που ετοιμάζουν είτε το λένε «αλλαγή χαρακτήρα» είτε «ανασύνταξη δυνάμεων» γιατί αυτό θα σημαίνει μετακινήσεις, απολύσεις και ακόμη χειρότερη περίθαλψη για το λαό.

Να αντισταθούμε στη μετατροπή τους σε ΝΠΙΔ γιατί θα σημαίνει το τέλος της μονιμότητας, την λειτουργία με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια με ότι αυτό συνεπάγεται για τους μισθούς μας και τις συνθήκες εργασίας μας. 

Να διεκδικήσουμε αυξήσεις στους μισθούς γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει καμιά άλλη απάντηση στην ακρίβεια που ζούμε.

Να μην αποδεχτούμε την κατάσταση που έχει επικρατήσει στα νοσοκομεία και να διεκδικήσουμε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.  

Να μην αποδεχτούμε την τιμολόγηση ατομικού νοσηλίου και να υπερασπιστούμε στο πλάι του λαού το δικαίωμα σε ίση πλήρη και δωρεάν περίθαλψη. 

Να υπερασπιστούμε την δωρεάν πρόσβαση για όλους κόντρα στον θεσμό του προσωπικού γιατρού που θα χρησιμοποιηθεί για να πετάξει το λαό έξω από τα νοσοκομεία. 

Συνάδελφοι,
Δεν είναι μονόδρομος το μέλλον που μας ετοιμάζουν. Μπορούμε με μαζικούς και οργανωμένους αγώνες να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας. Οι εκλογές πάντοτε γίνονται για να θωρακίσουν τις δυνάμεις του συστήματος και να απογοητεύσουν το λαό. Οι μαζικοί αγώνες, μέσα από πρωτοβουλίες, αποφάσεις σωματείων και Απεργίες είναι ο δρόμος που πρέπει να βαδίσουμε ως υγειονομικοί. Στηριζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις και κόντρα στις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Οι αγώνες μας δεν είναι αγώνες διαμαρτυρίας ούτε προτασεολογίας προς το σύστημα αλλά αγώνες διεκδίκησης και αναμέτρησης. Για να ζήσουμε πρέπει να αγωνιστούμε! 

Διεκδικούμε :
  • ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ  
  • ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
  • ΚΑΝΕΝΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΜΕΝΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ
  • ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΩΣ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟΙ ΧΩΡΟΙ, ΜΕ Ο,ΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ
  • ΙΣΗ ΠΛΗΡΗ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: