Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023

Απ'τη σημερινή στάση εργασίας και συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ για τις «αυξήσεις» στο δημόσιο

Ενόψει της κατάθεσης και συζήτησης στη Βουλή του νέου μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων, σήμερα, Τετάρτη 19/7, πραγματοποιήθηκε στάση εργασίας και συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ έξω από το υπουργείο Οικονομικών. Στη συγκέντρωση βρέθηκαν μερικές εκατοντάδες εργαζόμενοι, παρά τη ζέστη και το κακό κλίμα εν μέσω καλοκαιριού.


Η κινητοποίηση, όμως, ήταν εξ’ αρχής υπονομευμένη. Η προκήρυξή της μόλις μερικά 24ωρα πριν και η ανύπαρκτη προπαγάνδισή της στους χώρους δουλειάς, προανήγγειλε το αποτέλεσμα. Η ΑΔΕΔΥ, παρά τα μεγάλα λόγια, επιδόθηκε σε άλλον έναν εικονικό αγώνα και μάλιστα και με την «ενεργή» υποστήριξη του ΠΑΜΕ. Όχι μόνο δεν στήριξε την κινητοποίηση με την συμμετοχή ούτε καν των Δ.Σ. των Ομοσπονδιών της, αλλά με τη στάση της, την υπονόμευσε κιόλας.


Σε κάθε περίπτωση, η προκήρυξη μιας 4ωρης «διευκολυντικής» στάσης εργασίας με την κατάθεση του νομοσχεδίου και, στην καλύτερη περίπτωση, η απειλή προκήρυξης μιας νέας ίδιας την ημέρα ψήφισης, με τίποτα δεν μπορούν να απαντήσουν στο μεγάλο πρόβλημα των μισθών στο δημόσιο.

Οι προτάσεις της κυβέρνησης για 70 ευρώ μικτά αύξηση, μετά από 13 χρόνια παγωμένους μισθούς, την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού και εν μέσω ανατιμήσεων σε είδη πρώτης ανάγκης, ενέργεια και κατοικία, είναι κοροϊδία. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν πραγματικές αυξήσεις που να καλύπτουν το κόστος της ζωής και αυτές μόνο με πραγματικούς αγώνες μπορούν να τις κερδίσουν.







Δεν υπάρχουν σχόλια: