Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023

Δεύτερος εργαζόμενος νεκρός από θερμοπληξία- Η πολιτική τους σκοτώνει!

Λίγες μέρες μετά από το νεκρό εργαζόμενο διανομέα στην Χαλκίδα, κατέληξε ακόμη ένας  εργαζόμενος από θερμοπληξία. Ο 49χρονος εργαζόμενος στο δήμο της Καλλιθέας, κατά την διάρκεια της υποτιθέμενης απαγορευμένης μεσημεριανής  ώρας για να εκτελούνται εξωτερικές εργασίες λόγω καύσωνα, πήγε να ανοίξει την παιδική χαρά και κατέρρευσε. Οι υπεύθυνοι γνώριζαν πως ο εργαζόμενος άνηκε στις ευπαθείς ομάδες, παρόλα αυτά του είχαν αναθέσει αυτήν την εργασία.

Στο παρελθόν ο εργαζόμενος δούλευε ως κηπουρός στο δήμο Καλλιθέας και εν ώρα εργασίας υπέστη σοβαρή μόλυνση, με αποτέλεσμα να χάσει το μάτι του. Λόγω αυτού, τον μετέθεσαν στο γκαράζ του δήμου ως φύλακα, όμως για άγνωστο λόγο και ενώ ξέρανε την σοβαρότητα της κατάστασης του, πριν δύο μήνες τον  μετέθεσαν στο πάρκο Δαβάκη.

Ο εργαζόμενος εξαιτίας των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε, θα έπρεπε να μην δουλεύει τις απαγορευμένες ώρες του καύσωνα ή θα μπορούσε να δουλεύει σε κάποιο γραφείο με κλιματισμό, αλλά τι σημασία έχει. Είτε εργαζόμενος στο δήμο, είτε εργάτης, είτε ντελιβεράς είτε, είτε.... η πολιτική που δολοφονεί δεν νοιάζεται αν έχει έξω καύσωνα, δεν νοιάζεται αν έξω έχει παγετό. Το μόνο που την νοιάζει είναι να μην έχει χασούρα στα κέρδη της. Λίγη σημασία έχει η ανθρώπινη ζωή γιατί  θέλουν τους εργαζόμενους – εργάτες αναλώσιμους. Η ολοένα και μεγαλύτερη αντεργατική – αντιλαϊκή επίθεση  θα εκθέτει σε μεγαλύτερο κίνδυνο τους εργαζόμενους.

Τα  εργοδοτικά εγκλήματα δεν πρέπει να μένουν αναπάντητα. Για να τιμωρηθούν οι πραγματικοί υπεύθυνοι  είτε αυτό λέγεται κεφάλαιο, είτε εργοδοσία, είτε κυβερνητική πολιτική χρειάζεται μόνιμη δράση και κινητοποιήσεις, με τους μαζικότερους δυνατούς όρους, για την καταγγελία των συνθηκών που οδηγούν σε αυτά, μαζί με την πολιτική που τα καλλιεργεί.

Να σταματήσουν όλες οι εξωτερικές εργασίες εν μέσω καύσωνα!

Η δουλειά με ασφάλεια είναι δικαίωμα προς κατάκτηση!

Η διεκδίκηση ασφαλών συνθηκών εργασίας είναι υπόθεση συλλογικού αγώνα!


Δεν υπάρχουν σχόλια: