Τετάρτη 5 Ιουλίου 2023

Όχι στις διώξεις στην ΕΛΜΕ Πειραιά - Συγκέντρωση Παρασκευή 7/7 11:00 πμ

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Στις 29/6, μια μόλις ημέρα πριν κλείσουν τα σχολεία, 7 εκπαιδευτικοί, μέλη της ΕΛΜΕ Πειραιά (6 μέλη της Ενότητας Αντίστασης Ανατροπής Πειραιά, που στηρίζεται από τις Παρεμβάσεις και τις Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών, και 1 μέλος της ΑΣΕ-ΠΑΜΕ) παρέλαβαν από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά παραπεμπτικά σε πειθαρχικά για «ανάρμοστη και αναξιοπρεπή συμπεριφορά». Οι τέσσερις για τη συμμετοχή τους σε κινητοποίηση της ΕΛΜΕ ενάντια στις εξετάσεις PISA, οι δύο για τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση της 6ης Δεκέμβρη 2020 για την επέτειο από τη δολοφονία του 15χρονου Α. Γρηγορόπουλου, και ένας επειδή κατηγορείται πως, σε ηλεκτρονικό μήνυμα προς τους συναδέλφους του, «άσκησε κακόβουλη κριτική» στον πρώην Γ.Γ. του υπουργείου Παιδείας.

Οι διώξεις αυτές είναι πολιτικές. Έχουν στόχο την τρομοκράτηση, τη φίμωση κάθε φωνής αντίστασης και την εμπέδωση του νέου τύπου «κρατικού» υπαλλήλου που θα υποτάσσεται και, με σκυμμένο το κεφάλι, θα εφαρμόζει πιστά τις επιταγές του αστικού κράτους. Είναι, επίσης, διώξεις συνδικαλιστικές, που ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική δράση, τη συμμετοχή σε κινητοποίηση, την έκφραση της αντίθετης άποψης. Βαφτίζουν «ανάρμοστη συμπεριφορά» την αγωνιστική και μαχητική στάση. Θέλουν το συνδικαλισμό «στο γύψο», τα σωματεία να επιδίδονται σε εικονικούς «αγώνες» και τους συνδικαλιστές να «κρατάνε ισορροπίες» και να κατηγορούν τον κόσμο ότι «δεν τραβάει».

Οι διώξεις αυτές αποτελούν μέρος συντονισμένης προσπάθειας τρομοκράτησης με αποδέκτες όλους τους εργαζόμενους και όλο τον λαό, όλους τους δημοσίους υπαλλήλους, τους γονείς και τους μαθητές. Είναι συνέχεια μιας βιομηχανίας συνδικαλιστικών και πολιτικών διώξεων τα τελευταία χρόνια και δεν θα σταματήσουν εδώ αν δεν απαντήσουμε μαζικά και δυναμικά. Η χρονική συγκυρία που επιλέχτηκε, ακόμα και σχεδόν 3 χρόνια μετά τις δήθεν «ανάρμοστες πράξεις», δεν είναι τυχαία. Μπροστά στο μαύρο μέλλον που το σύστημα προδιαγράφει για τους εργαζόμενους, την ένταση της επίθεσης, τη φτωχοποίηση, την καταστολή, την τρομοκρατία και τον πόλεμο, το μήνυμα είναι σαφές: «όποιος αντιστέκεται θα τιμωρείται».

Οι δυνάμεις του συστήματος λογαριάζουν χωρίς εμάς. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να ζήσουμε μέσα στο φόβο. Δεν θα το επιτρέψουμε. Καλούμε κάθε δημοκρατικό και προοδευτικό άνθρωπο σε κοινή και συντονισμένη δράση για την από κοινού οργάνωση πλατιών, μαζικών κινητοποιήσεων, έτσι ώστε να υπερασπιστούμε, συλλογικά και οργανωμένα, τους διωκόμενους αλλά και το δικαίωμά μας να ζούμε και να αγωνιζόμαστε.

Καλούμε την Παρασκευή 7/7 και ώρα 11.00 π.μ. στην Παναττική Κινητοποίηση έξω από τα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά (Ελευθερίου Βενιζέλου 58).

  • Κάτω τα χέρια από τα σωματεία και τους αγωνιστές!
  • Να σταματήσουν τώρα όλες οι διώξεις!
  • Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια: