Τρίτη 18 Ιουλίου 2023

Δημόσιο: Τετάρτη 19/7 - Στάση εργασίας 7-11πμ, Συγκέντρωση 9πμ στο υπ. Οικονομικών

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ!

Τετάρτη 19 Ιούλη: Στάση εργασίας 7-11πμ,
Συγκέντρωση: 9:00πμ, υπ. Οικονομικών

Η κυβέρνηση θέλει να πανηγυρίσουμε για τις ονομαστικές αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων. Βαφτίζει αύξηση τα 70 ευρώ μικτά απ’ την αναπροσαρμογή του βασικού μισθού και τα 20-50 ευρώ απ’ την αύξηση στο επίδομα των παιδιών. Μετά από σχεδόν 13 χρόνια που οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν έχουμε δει καμία αύξηση, έχει το θράσος να κομπάζει για τα 40-50 ευρώ που θα καταλήξουν στις τσέπες μας κάθε μήνα και θα χρησιμοποιηθούν σαν άλλοθι για να «κλείσει» κάθε διεκδίκηση, συμπεριλαμβανομένων των 2 μισθών που παραμένουν κομμένοι.

Τα ψίχουλα αυτά δεν μπορούν να καλύψουν τις απώλειες απ’ τις τεράστιες ανατιμήσεις στα βασικά είδη, την ενέργεια και την κατοικία. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να «ισοφαρίσουν» την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, το μισθολογικό πάγωμα της διετίας 2016-2017, τη μείωση του αφορολόγητου και τις υπέρογκες κρατήσεις. Η μεγάλη πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων δεν θα δει καμία ουσιαστική βελτίωση. Αντίθετα, θα παραμείνουμε κακοπληρωμένοι και στις ίδιες και χειρότερες συνθήκες εντατικοποίησης κι εκμετάλλευσης, με ωράρια λάστιχο και τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές. Δεν είναι τυχαίο ότι η κυβέρνηση δεν κάνει πουθενά λόγο για μόνιμους διορισμούς, παρά μόνο για «προσλήψεις», κι αυτές με το σταγονόμετρο. Ταυτόχρονα, εντείνει την κατεύθυνση της απόλυτης υποταγής κι ευθυγράμμισης με τις κεντρικές κυβερνητικές αποφάσεις.

Η αύξηση των επιδομάτων των θέσεων ευθύνης κατά 30% και το μοίρασμα των πριμ παραγωγικότητας μεταξύ των «αρίστων», σε άμεση σύνδεση με την εφαρμογή της αξιολόγησης, της στοχοθεσίας και της επιμόρφωσης, εξυπηρετεί το βασικό στόχο της κυβέρνησης: Να περάσει την αξιολόγηση και να δημιουργήσει ένα μηχανισμό στελεχών που θα φροντίζει, με το αζημίωτο, να εφαρμόζεται πλήρως η κυβερνητική πολιτική, ακόμα και σε κόντρα με τους υπόλοιπους εργαζόμενους και το λαό. Στόχος απαραίτητος για την προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής συνολικά.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν έχουμε λόγο να πανηγυρίζουμε για τις επερχόμενες «αυξήσεις». Έχουμε ανάγκη τον αγώνα για πραγματικές αυξήσεις, που να καλύπτουν το κόστος της ζωής. Για μαζικές, μόνιμες προσλήψεις, ενάντια στις ελαστικές σχέσεις κάθε είδους. Για ανθρώπινους όρους δουλειάς, ενάντια στην εντατικοποίηση και τους εξοντωτικούς ρυθμούς. Ενάντια στην αξιολόγηση, τη χειραγώγηση, τη διάσπαση και την υποταγή. Για ελεύθερο συνδικαλισμό, ενάντια στις διώξεις και την ποινικοποίηση της συλλογικής δράσης. Αγώνας που δεν μπορεί να περιορίζεται σε μεμονωμένες κινήσεις εκτόνωσης, αλλά απαιτεί τη μαζική ενεργοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων, των σωματείων και των συλλόγων μας. Για να παλέψουμε αποφασιστικά για:

  • ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ
  • ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
  • ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: