Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Ξάνθη: Απεργία και συγκέντρωση καταγγελίας των εργατικών "ατυχημάτων"

ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ! 
ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΔΟΥΛΕΙΑ-ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΖΩΗ!

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να κλείσει την τρίτη αξιολόγηση, φορτώνοντάς μας με νέα αντιλαϊκά μέτρα, τα εργατικά ατυχήματα αυξάνονται κατακόρυφα. Την ίδια ώρα που πανηγυρίζει για τα ψίχουλα του κοινωνικού μερίσματος, δεκάδες συνάδελφοί μας αφήνουν την τελευταία τους πνοή στα κάτεργα του κεφαλαίου. Την ίδια ώρα που μιλά για «ανάπτυξη» και στήριξη της «υγιούς επιχειρηματικότητας», απελευθερώνει πλήρως τα χέρια των εργοδοτών, ξεπλένοντας τις ευθύνες τους για τα εργατικά «ατυχήματα» και βάζοντας χέρι στις αποζημιώσεις. «Απόλυτα ικανοποιημένος» εμφανίζεται από τις εξελίξεις ο ΣΕΒ, ενώ ΕΕ και ΗΠΑ δίνουν τα συχαρίκια τους. Που να το περίμεναν ότι μια «αριστερή» κυβέρνηση θα τους έκανε όλα τα χατίρια. 
Η επέλαση της βαρβαρότητας βρίσκεται μπροστά μας. Στα ΕΛΠΕ, στις βιομηχανίες του Ασπρόπυργου, στα εργοτάξια του Μετρό, στα μηχανάκια του θανάτου των Everest και των Mikel και σε πολλές άλλες περιπτώσεις που δε μαθεύτηκαν ποτέ, η ματωμένη λίστα των νεκρών και τραυματισμένων εργατών γίνεται ακόμη μεγαλύτερη. Στην πόλη μας, το προηγούμενο διάστημα ο θάνατος εργαζόμενου σε συνεργείο αυτοκινήτων, ο πρόσφατος θάνατος του εργάτη στην ΕΛΒΙΖ, οι επαναλαμβανόμενοι σοβαροί τραυματισμοί ντελιβεράδων, φέρνουν στο φως τη σκληρή πραγματικότητα του σύγχρονου εργασιακού μεσαίωνα. 
Για μας τα εργατικά «ατυχήματα» αποτελούν εργοδοτικά εγκλήματα. Η υπέρ-εντατικοποίηση της εργασίας, τα εξαντλητικά ωράρια, οι ατελείωτες υπερωρίες, οι μισθοί πείνας που αναγκάζουν έναν εργαζόμενο να κάνει δύο και τρεις δουλειές για να τα βγάλει πέρα, σε συνδυασμό με τις περικοπές στη συντήρηση του εξοπλισμού και την ολοκληρωτική έλλειψη μέτρων ασφαλείας, δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες για τα μικρά και μεγάλα εργοδοτικά εγκλήματα. 
Δεν είναι «ατυχή περιστατικά», ούτε «φταίει η κακιά η στιγμή» και η «απροσεξία» του εργάτη. Είναι η δίψα για ακόμα μεγαλύτερα κέρδη που γεννά αυτά τα εργοδοτικά εγκλήματα. Για αυτό φτιάχνουν και το αντίστοιχο νομοθετικό πλαίσιο, χτυπώντας κάθε δικαίωμα και κατάκτηση που έχει απομείνει. Ξεπουλάνε κάθε πλουτοπαραγωγική πηγή, περιορίζουν πολλά κοινωνικά επιδόματα, εφαρμόζουν ηλεκτρονικούς πληστειριασμούς ακόμα και για την πρώτη κατοικία, βάζουν νέο μαχαίρι στις συντάξεις. Παράλληλα και «στα κρυφά», η κυβέρνηση παζαρεύει με το κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό το δικαίωμα στην απεργία και τον ελεύθερο συνδικαλισμό, που κατακτήθηκε με αίμα και αγώνες. Το χαρίζει στους εχθρούς της εργατικής τάξης, μαζί με τα δεκάδες άλλα προνόμια που τους έχει παραχωρήσει. 
Να μετατρέψουμε την οργή και την αγανάκτηση από την καθημερινή εργασιακή βαρβαρότητα σε οργανωμένη πάλη σε κάθε χώρο εργασίας! Να μετατρέψουμε τη θλίψη από τους θανάτους των συναδέλφων μας σε αγώνα ενάντια στο σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα. Όσο δύσκολο και αν φαντάζει, η μόνη διέξοδος βρίσκεται στην Αντίσταση και τη Διεκδίκηση. Και η Απεργία στις 14 Δεκέμβρη είναι μια ευκαιρία για να δώσουμε μαζική απάντηση στα σχέδιά τους! Να συγκροτήσουμε Μέτωπο Πάλης ενάντια στην επίθεση, για το δικαίωμα στην αξιοπρεπή δουλειά, την αξιοπρεπή ζωή! Να μην τους δώσουμε αφορμή να πουν ότι ο λαός και οι εργαζόμενοι αποδέχονται τη νέα κόλαση που μας ετοιμάζουν. 


ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ, Πέμπτη 14/12, συγκέντρωση 10:00 στην Πλατεία Ελευθερίας ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ των εργατικών «ατυχημάτων» Σάββατο 16/12, 11:30 στην Πλατεία Ελευθερίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: