Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!



14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!
ΚΑΤΩ Η ΒΑΡΒΑΡΗ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ! ΚΑΤΩ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ!
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Παρά την ακατάσχετη κυβερνητική προπαγάνδα και τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς για την πορεία της τρίτης αξιολόγησης, παρά την πολύμηνη προσπάθεια δημιουργίας αυταπατών για το δήθεν φιλοεργατικό της πρόσωπο, η μάσκα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έπεσε με πάταγο δείχνοντας το πραγματικό της αντεργατικό-αντιλαϊκό πρόσωπο και αποδεικνύοντας τις μεθοδεύσεις της σε βάρος του λαού και της εργατικής τάξης, για λογαριασμό των ιμπεριαλιστικών αφεντικών της.

Η αιφνιδιαστική τροπολογία για το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία που έφερε το βράδυ της Δευτέρας στη Βουλή, σε άσχετο νομοσχέδιο, μαζί με μια ακόμη κατάπτυστη τροπολογία που ξεπλένει τις ευθύνες της εργοδοσίας για τα εργατικά «ατυχήματα», αποδεικνύουν περίτρανα ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποτελεί «άξιο» συνεχιστή της αντεργατικής πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων, πιστό υπηρέτη των συμφερόντων του κεφάλαιου και του ιμπεριαλισμού, εχθρό της εργατικής τάξης και του λαού. 

Παζαρεύει με το κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό το δικαίωμα στην απεργία, που κατακτήθηκε με αίμα και αγώνες. Το χαρίζει στους εχθρούς της εργατικής τάξης, μαζί με τα δεκάδες άλλα προνόμια που τους έχει παραχωρήσει. Θέλει να δέσει χειροπόδαρα τους εργαζόμενους και να τους παραδώσει ως τροφή στις ορέξεις του κεφάλαιου.

Δεν μας εκπλήσσει! Έχει ήδη αποδείξει το αντιλαϊκό και αντεργατικό της πρόσωπο αυτή η κυβέρνηση. Με τη συνέχιση και το βάθεμα της αντεργατικής-αντιλαϊκής πολιτικής. Με την ένταση της καταστολής και των διώξεων σε βάρος όσων αγωνίζονται. Με το αλυσόδεμα της χώρας στα σχέδια των αμερικανονατοϊκών φονιάδων και το βάθεμα της εξάρτησης από αυτούς. Με τη συνεργασία και υποστήριξη αντιδραστικών και φασιστικών καθεστώτων όπως του Ισραήλ και της Αιγύπτου.

Η επιλογή της να φέρει νύχτα τη συγκεκριμένη τροπολογία αποτελεί και μία τρανή απόδειξη για το ότι πίσω από την πλαστή εικόνα της ομαλής και ανώδυνης πορείας της τρίτης αξιολόγησης κρύβονται οι έντονες πιέσεις της ΕΕ και του ΔΝΤ για νέα βάρβαρα μέτρα, κρύβονται οι απαιτήσεις τους για μεγαλύτερο χτύπημα των λαϊκών και εργατικών δικαιωμάτων. Γι’ αυτό και δεν μας καθησυχάζει η προσωρινή απόσυρση της τροπολογίας.

Εργάτες, εργαζόμενοι

Δεν χωράει κανένας εφησυχασμός! Καμία αναμονή! Καμία πίστωση χρόνου σε αυτήν τη βάρβαρη πολιτική! Τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας δεν θα τις υπερασπιστεί κανένας άλλος πέρα από εμάς τους ίδιους. Δεν θα τους τα χαρίσουμε! Δεν θα παραδώσουμε τις ζωές και τις τύχες μας στα χέρια αυτών που πρόθυμα τις θυσιάζουν στο βωμό του κεφάλαιου και του ιμπεριαλισμού.

Ο δρόμος της αντίστασης και του αγώνα, ο δρόμος της οργανωμένης πάλης, είναι μονόδρομος! Μπροστά στη νέα αντεργατική επίθεση, μπροστά στις προκλητικές κυβερνητικές μεθοδεύσεις, να ορθώσουμε ένα πλατύ, ισχυρό ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ! Κόντρα στις αυταπάτες, την ηττοπάθεια και τη μοιρολατρία.

Στις 14 Δεκέμβρη να δώσουμε μαζική απεργιακή απάντηση! Να υπερασπιστούμε στην πράξη το δικαίωμά μας στην απεργία! Να καταδικάσουμε αυτήν τη βάρβαρη αντεργατική πολιτική!

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ!


Η απεργία είναι δικαίωμά μας
και θα το υπερασπιστούμε!

Οι συνδικαλιστικές ελευθερίες
είναι δικαίωμά μας
και θα τις υπερασπιστούμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια: