Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

ΜΕΤΡΑ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ, ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ... ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΑΝΕΡΓΟΙ, ΝΕΟΛΑΙΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ!

Μέσα σε ενάμισυ μήνα σχεδιάζουν ΕΕ, ΔΝΤ και κυβέρνηση  να κλείσουν την 3η αξιολόγηση για να ξεκινήσουν την...4η. Δεν έχουν τέλος τα βάσανα του λαού, με τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ να αποδεικνύονται άξιοι συνεχιστές των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στην κλιμάκωση της αντιλαικής-αντεργατικής επίθεσης για λογαριασμό των αμερικάνων κι ευρωπαίων ιμπεριαλιστών αλλά και του ντόπιου κεφαλαίου. Πάνω από 100 προαπαιτούμενα έρχονται να προστεθούν στην μνημονιακή “κληρονομιά” που έχουν κάνει δυσβάσταχτη τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων. Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί που βάζουν στο στόχαστρο τη λαική κατοικία, ξεπούλημα της ΔΕΗ με αρχή τα πιο σύγχρονα λιγνιτορυχεία κι εργοστάσια αποτελούν το πρόγευμα. Κι έχουν το θράσος από πάνω να μας μιλούν για “ανάπτυξη”. Προφανώς, εννοούν τη δική τους.

 Μέσα στον επόμενο ενάμισυ μήνα σχεδιάζουν ΕΕ, ΔΝΤ και κυβέρνηση
   Ο προυπολογισμός του 2018 αποτυπώνει σε αριθμούς την επίθεσή τους στο λαικό εισόδημα ως ένας μηχανισμός αναδιανομής εισοδημάτων από τους κάτω προς τους πάνω κι από τα μέσα προς τα έξω. Αφαιρεί ΜΌΝΙΜΑ πολλαπλάσια ποσά από τα ψίχουλα του ΠΡΟΣΚΑΙΡΟΥ “κοινωνικού μερίσματος” με την συνέχιση ως την κατάργηση των περικοπών του ΕΚΑΣ, των μηνιαίων οικογενειακών επιδομάτων, των επιδομάτων πολυτέκνων, ανεργίας, πετρελαίου θέρμανσης, την έκπτωση των ιατρικών δαπανών και της παρακράτησης φόρου κ.ά. Παράλληλα, κοινωνικά αγαθά όπως η υγεία, η παιδεία, η πρόνοια μετατρέπονται σε ακριβά εμπορεύματα, χτυπώντας ευθέως τον ΔΩΡΕΑΝ χαρακτήρα παροχής τους. Τα υψηλά πλεονάσματα προβλέπονται μέχρι το...2060(!), το ίδιο και η εξάρτηση, επιτήρηση κι επιτροπεία της χώρας. Χτύπημα σε συλλογικές συμβάσεις, πετσόκομμα σε μισθούς, μεροκάματα και συντάξεις, διάλυση-ελαστικοποίηση εργασιακών σχέσεων, αντιασφαλιστική λαίλαπα και φορολογική λεηλασία, ακρίβεια κι ανεργία συνθέτουν ένα πλαίσιο που διαλύει κάθε έννοια αξιοπρεπούς δουλειάς και διαβίωσης.
   Για τους συνταξιούχους το μενού περιλαμβάνει την δραστική μείωση ΟΛΩΝ των συντάξεων, κύριων, επικουρικών κι εφάπαξ, με νέες περικοπές που έρχονται να προστεθούν στις προηγούμενες. Το “κόλπο” του επανυπολογισμού σημαίνει κατάργηση της λεγόμενης προσωπικής διαφοράς (μείωση έως 18% μόνο για το 2019), κατάργηση όλων των μηνιαίων οικογενειακών επιδομάτων απ' το ίδιο έτος πιθανότατα ταυτόχρονα με την αύξηση της άμεσης φορολογίας που θα προκύψει μέσα από τη δραστική μείωση του αφορολόγητου ποσού. Βάλτε στο λογαριασμό την “αναπροσαρμογή” του ΕΝΦΙΑ και την αύξηση της παρακράτησης για υγειονομική περίθαλψη αλλά και την ψηφισμένη πρόβλεψη για “πάγωνα” όλων των συντάξεων (μη τυχόν και τους ξεφύγει κάποιος) μέχρι το 2022 κι έχετε το αποτέλεσμα: χάνεται το ¼ της σύνταξης, την ώρα που πολλοί υπολογίζουν τις αλλεπάλληλες περικοπές απ' το 2010 ως 70%(!).     
   Μέσα σ' όλα αυτά η κυβέρνηση προχώρησε στην πρόκληση της τροπολογίας, που αποσύρθηκε για να επανέλθει, της κατάργησης του δικαιώματος στην απεργία. Ενός δικαιώματος που κερδήθηκε με αίμα και θυσίες της εργατικής τάξης και των εργαζομένων και που μέσα απ' την υλοποίησή του προέκυψαν σχεδόν όλες οι κατακτήσεις που σήμερα ξεπατώνονται. Όχι, δε νοιάζονται για τη “δημοκρατία” στα συνδικάτα. Θέλουν να αφοπλίσουν τους εργαζόμενους, να “καταργήσουν” τη δυνατότητά τους να αντιστέκονται και να διεκδικούν. Γιατί αυτό ακριβώς φοβούνται! Να μη τους το επιτρέψουμε! Το όπλο της απεργίας το υπερασπιζόμαστε απέναντι στους ταξικούς μας αντιπάλους και δεν το χαρίζουμε στην ξεπουλημένη συνδικαλιστική ηγεσία!

        ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ-ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ!
        ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!
        ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ!
        ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ!
        ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ!

        ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΕ, ΔΝΤ, ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: