Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023

Να μην περάσει η δίωξη των μελών του σωματείου «Βύρωνα»! Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Το Μουσείο Πειραμάτων απέλυσε εργαζόμενη γιατί αρνήθηκε να συμφωνήσει στην αύξηση των ωρών εργασίας της λόγω άλλων επαγγελματικών υποχρεώσεων. Το σωματείο «Βύρωνα»  πραγματοποίησε παρεμβάσεις και κινητοποίηση έξω από το χώρο εργασίας και η εργοδοσία απάντησε με διώξεις. Συγκεκριμένα η πρόεδρος του σωματείου, Ελπίδα Νασιοπούλου, ο γραμματέας Γιάννης Κοτζαμπάσης και ένα μέλος του κατηγορούνται με ψευδή γεγονότα και ανυπόστατες κατηγορίες. 

Η Tαξική Πορεία καταγγέλλει τις συνδικαλιστικές διώξεις, ως  κομμάτι της συνολικής αντεργατικής επίθεσης που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση. Είναι ξεκάθαρο πως το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο που έχει στηθεί όλα αυτά τα χρόνια έχει λύσει τα χέρια στην εργοδοσία, η οποία επιτίθεται σε κάθε εργασιακό και συνδικαλιστικό δικαίωμα με στόχο την τρομοκρατία, το χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης και την επιβολή του εργασιακού μεσαίωνα. 

Καλούμε τους εργαζόμενους στον κλάδο της ιδιωτική εκπαίδευσης αλλά και το σύνολο των εργαζομένων να δείξουν την αλληλεγγύη τους στους συναδέλφους που διώκονται. Να οργανώσουμε την πάλη μας απέναντι σε αυτήν την μαύρη πραγματικότητα. Μόνο μέσα από την συλλογική  αντίσταση και διεκδίκηση μπορούμε να πετύχουμε νίκες. Να υπερασπιστούμε τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα μας! Να μας βρουν απέναντι τους!

  • Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!
  • Κάτω τα χέρια από τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα!
  • Να σταματήσουν άμεσα οι συνδικαλιστικές διώξεις των μελών του σωματείου « Βύρωνα»!


Δεν υπάρχουν σχόλια: