Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023

Όλοι στη συγκέντρωση αλληλεγύης στον αδούλωτο Παλαιστινιακό λαό

 ΟΛΟΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 20/11 στις 6:00 μμ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ,

ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ
ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΝ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ

Εδώ και ενάμιση μήνα, μία αιματοβαμμένη σελίδα γράφεται κάθε μέρα στην πολύπαθη Παλαιστίνη. Τα λόγια δεν είναι αρκετά για να περιγράψουν τη φρίκη, τον πόνο και την οδύνη που ζει ο ηρωικός Παλαιστινιακός λαός. Χιλιάδες οι νεκροί, στην πλειοψηφία τους άμαχοι και παιδιά, είναι πλέον δύσκολο μέχρι και να καταμετρηθούν. Η Λωρίδα της Γάζας έχει μετατραπεί σε μία κόλαση, από τους συνεχείς, ανελέητους βομβαρδισμούς του φασιστικού, σιωνιστικού κράτους του Ισραήλ. Με τη στήριξη των ιμπεριαλιστών της Δύσης (που συνεχίζεται αμείωτη παρά τα κροκοδείλια δάκρυά τους και την «έντονη ανησυχία τους») το κράτος-τρομοκράτης του Ισραήλ, προωθεί αμείλικτο τα σχέδιά του για την εξολόθρευση του Παλαιστινιακού λαού και την επικράτησή του ακόμα και στις ελάχιστες περιοχές που έχουν απομείνει για τους Παλαιστινίους. Στο πλευρό του κράτους-δολοφόνου και η ντόπια άρχουσα τάξη και τα κόμματά της (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ), που έχουν μετατρέψει τη χώρα σε ένα τεράστιο ορμητήριο θανάτου και που έχουν ήδη στείλει μία φρεγάτα να συνδράμει στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού.

Το κράτος των σιωνιστών δολοφόνων και όσοι το στηρίζουν είναι υπόλογο στην Ιστορία. Είναι υπόλογο στα εκατομμύρια νεκρών και εκτοπισμένων Παλαιστινίων που έχει αφήσει εδώ και 75 χρόνια. Είναι υπόλογο στα εκατομμύρια λαού και νεολαίας που διαδηλώνουν εδώ και ενάμιση μήνα σε όλο τον κόσμο, παρά την υστερική προπαγάνδα των ιμπεριαλιστών και τις απαγορεύσεις. Και όσο υπάρχει αυτό το κράτος που έστησαν και οπλίζουν οι ιμπεριαλιστές για να εξυπηρετούν τα σχέδια τους στη Μέση Ανατολή, καμία λύση δεν μπορεί να υπάρξει για το Παλαιστινιακό ζήτημα.

Η εργατική τάξη, ο λαός και η νεολαία της χώρας μας πρέπει να συνεχίσουν και να εντείνουν την πάλη τους για να σταματήσει αυτή η θηριωδία. Για να ηττηθεί η δολοφονική πολιτική του κράτους-τρομοκράτη. Για να στηριχτεί και να νικήσει η Παλαιστινιακή αντίσταση.

Την ώρα που ποινικοποιείται ακόμα και η αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό, το ζήτημα της Παλαιστίνης πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων, σε κάθε σωματείο και σε κάθε χώρο δουλειάς. Να γίνουν άμεσα γενικές συνελεύσεις και να παρθούν μαζικές πρωτοβουλίες καταγγελίας του εγκλήματος και όσων το στηρίζουν.

Δεν είναι ζήτημα ανθρωπισμού, αλλά ένα βαθιά ταξικό ζήτημα, απέναντι σε όλους αυτούς που τρέφονται σε βάρος των λαών και της εργατικής τάξης. Απέναντι στο καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα, το σύστημα της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης, που δεν διστάζει να γεννά πολέμους, να μακελεύει λαούς και να διαλύει χώρες προκειμένου να συνεχίσει την αιματοβαμμένη κερδοφορία του.

  • ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!
  • ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΑΔΟΥΛΩΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ!
  • ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΕΛΑΣΗ
  • ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ!
  • ΚΑΜΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ, ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ!




Δεν υπάρχουν σχόλια: