Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023

Σάββατο 4/11: 24ωρη απεργία στην e-food


ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ E-FOOD!

Οι εργαζόμενοι στην e-food παλεύουν για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, για πραγματικές αυξήσεις, για δουλειά με ασφάλεια και αξιοπρέπεια. Και πρέπει να βρουν ξανά στο πλευρό τους τον λαό, όπως το 2021, που ανάγκασαν την εργοδοσία σε υποχώρηση.

Διεκδικούν ανθρώπινους ρυθμούς δουλειάς, σ’ έναν κλάδο που οι εργαζόμενοι είναι πολλαπλά εκτεθειμένοι στον κίνδυνο του δρόμου και των καιρικών συνθηκών, που η υγεία τους επιβαρύνεται με κάθε τρόπο και πολλαπλάσια μετά από χρόνια στη δουλειά, που μετρούν εκατοντάδες συναδέλφους νεκρούς και σακατεμένους.

Διεκδικούν δουλειά με ουσιαστική ασφάλεια, ενάντια στις απαιτήσεις της εργοδοσίας για διανομή σε 24ωρη βάση. Διεκδικούν την παροχή των μέσων ατομικής προστασίας, που θα ‘πρεπε να είναι αυτονόητα.

Διεκδικούν πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, ώστε να καλύπτουν το κόστος της ζωής. Το οποίο έχει αυξηθεί σε κάθε βασική ανάγκη (ενοίκια, τρόφιμα, καύσιμα, ενέργεια κτλ.), ενώ ταυτόχρονα η αντιλαϊκή πολιτική αναγκάζει τους εργαζόμενους να βάζουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για την περίθαλψη, την εκπαίδευση των παιδιών, κάθε λαϊκό δικαίωμα που τσακίζει αυτή η πολιτική. Κατάσταση που μόνο προς το χειρότερο θα πάει, καθώς η αγιάτρευτη κρίση του συστήματος που βασίζεται στην εκμετάλλευση, παράγει ολοένα μεγαλύτερους ανταγωνισμούς ανάμεσα στους κυρίαρχους του κόσμου, με τις συνέπειες να φορτώνονται στους λαούς με ολοένα μεγαλύτερη ένταση και κινδύνους.

Οι εργαζόμενοι στην e-food, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι, έχουν απέναντί τους τους όχι μόνο την ακόρεστη δίψα της εργοδοσίας για κέρδη, αλλά και τη συνολική αντεργατική επίθεση που διεξάγεται εδώ και χρόνια. Επίθεση που θέλει τον εργαζόμενο έρμαιο στις διαθέσεις της εργοδοσίας. Που έχει οδηγήσει σε εξάπλωση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και κατακερματισμό των εργαζόμενων. Σε διάλυση του 5ήμερου-8ωρου και κάθε έννοιας ωραρίου. Σε πολλαπλασιασμό των εργοδοτικών εγκλημάτων. Σε εξαντλητική δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα, χωρίς να εξασφαλίζει ούτε ότι οι εργαζόμενοι θα γυρίζουν σώοι σπίτι τους, ούτε ότι θα μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Ο σύγχρονος εργασιακός μεσαίωνας δεν πρέπει να περάσει! Οι εργατικοί αγώνες, όπως αυτοί που ξεσπούν σε όλο τον κόσμο, πρέπει και μπορούν να τον ανατρέψουν!

Το σύστημα γνωρίζει καλά ότι μόνο οι εργαζόμενοι με τον συλλογικό τους αγώνα μπορούν να σταθούν εμπόδιο στην πολιτική του και να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Γι’ αυτό κάνει ό,τι περνάει απ’ το χέρι του για να εμποδίσει τη συλλογική οργάνωση, αξιοποιώντας την υποταγή και την απογοήτευση που σκορπούν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες. Γι’ αυτό βάζει στο στόχαστρο την ταξική, ανεξάρτητη από κράτος κι εργοδοσία, συνδικαλιστική δράση. Γι’ αυτό χτυπάει το δικαίωμα στην απεργία. Γι’ αυτό πρόσφατα συμπλήρωσε τις ασφυκτικές για τα εργατικά σωματεία διατάξεις του νόμου Χατζηδάκη, με την ποινικοποίηση των εργατικών κινητοποιήσεων με τον νόμο Γεωργιάδη.

Η πραγματική δύναμη και δυνατότητα βρίσκεται στη μαζική, οργανωμένη, αποφασιστική πάλη των ίδιων των εργαζόμενων. Κάνοντας τον αγώνα δική τους υπόθεση και ενεργοποιώντας τα σωματεία και τις διαδικασίες τους, οι εργαζόμενοι μπορούν ν’ αποσπάσουν απ’ την εργοδοσία σημαντικές νίκες. Που μπορούν να βελτιώσουν την καθημερινότητά τους, αλλά και τη θέση τους συνολικά απέναντι στο κεφάλαιο. Νίκες αναγκαίες για τη συγκρότηση όρων στην κατεύθυνση ανατροπής της αντεργατικής πολιτικής.

Μόνος δρόμος ο πραγματικός αγώνας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, στην πλευρά της εργατικής τάξης και των λαών. Για συλλογικές συμβάσεις με πραγματικές αυξήσεις, για να ζούμε από ΜΙΑ δουλειά, με ασφάλεια και αξιοπρέπεια.

  • ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ - ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ!
  • ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ! ΠΑΡΟΧΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΑΠ!
  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ!
  • ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!
  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ!
  • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ - ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ!

 

ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: