Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023

29-30/11: 48ωρη απεργία ΟΕΝΓΕ - 30/11: Στάση εργασίας ΠΟΕΔΗΝ

ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΝ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

Απεργιακές συγκεντρώσεις
Αθήνα: Πέμπτη 30/11, 12μ, υπουργείο Υγείας
Ηράκλειο: Πέμπτη 30/11, 11πμ, Πλατεία Ελευθερίας

Καλούμε σε συμμετοχή στη 48ωρη Απεργία της ΟΕΝΓΕ 29-30/11 τους συναδέλφους γιατρούς. Καλούμε όλους τους υγειονομικούς σε συμμετοχή στη στάση εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ 11-15 στις 30/11. Γιατί μόνο μέσα από το δυνάμωμα των αγώνων μας υπάρχει η προοπτική βελτίωσης των όρων δουλειάς και ζωής μας απέναντι στην πολιτική του συστήματος.

Η πολιτική της επίθεσης απέναντι στα εργασιακά μας δικαιώματα και στο δικαίωμα του λαού σε ίση πλήρη και δωρεάν περίθαλψη δεν πρόκειται να σταματήσει αν δεν την σταματήσουμε εμείς με μαζικούς αγώνες. Η ίδια πολιτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων κλιμακώνεται συνεχώς και από την σημερινή κυβέρνηση Μητσοτάκη τσακίζοντας μισθούς και δικαιώματα.

Χωρίς μαζικούς αγώνες :
  • Η ακρίβεια θα μεγαλώνει και θα τσακίζει όλο και περισσότερο τους μισθούς μας ενώ οι τάχα αυξήσεις θα είναι ουσιαστικά μειώσεις.
  • Θα ανακοινώνουν τάχα προσλήψεις ενώ κρατάνε πάνω από 20.000 συναδέλφους σε καθεστώς ομηρίας υπό τον συνεχή εκβιασμό της απόλυσης.
  • Θα εντείνουν συνεχώς τους εκβιασμούς και την τρομοκρατία εξωθώντας σε παραίτηση χιλιάδες συναδέλφους.
  • Θα συνεχίσουν την αδιοριστία κάνοντας το καθημερινό τρεχαλητό ασταμάτητο και επιδεινώνοντας κι άλλο την περίθαλψη του λαού.
  • Θα συνεχίσουν τις εντέλλεσθε μετακινήσεις και θα κλείσουν νοσοκομεία λέγοντας ότι τάχα τους αλλάζουν χαρακτήρα.
  • Θα χτυπήσουν το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά μέσω ΣΔΙΤ και μετατροπή των νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ επεκτείνοντας τις επισφαλείς συνθήκες εργασίας.
  • Θα σφίξουν το ζωνάρι της αξιολόγησης με τις στοχοθεσίες και την σύνδεση των DRGs με την χρηματοδότηση και τους μισθούς.
  • Θα χτυπήσουν κι άλλο τα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα εφαρμόζοντας τους νόμους Χατζηδάκη και Γεωργιάδη για να ποινικοποιήσουν κάθε προσπάθεια μας για αντίσταση.
Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε με μαζικούς και οργανωμένους αγώνες. Μέσα από μαζικές γενικές συνελεύσεις των σωματείων μας, με κινητοποιήσεις και απεργίες. Με ανάληψη της αρμοδιότητας από τους ίδιους τους εργαζόμενους. Με διεκδίκηση αυξήσεων στους μισθούς στο κόστος ζωής και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες. Με αγώνες με πολιτικό περιεχόμενο και διάρκεια και όχι τουφεκιές στον αέρα που οργανώνουν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες!
Γιατί συνάδελφοι,
  • Ο διαγκωνισμός των συνδικαλιστικών ηγεσιών ΠΟΕΔΗΝ και ΟΕΝΓΕ για το ποιος θα είναι ο πρώτος συνομιλητής με την κυβέρνηση είναι παιχνίδι στις πλάτες των εργαζόμενων και ΔΕΝ ΧΤΙΖΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ.
  • Οι αγωνιστικές μεγαλοστομίες της ΠΟΕΔΗΝ για πανελλαδικές κινητοποιήσεις χωρίς οργάνωση από τη βάση και η δήθεν κλιμάκωση(!) της ΟΕΝΓΕ στην ουσία ΑΔΡΑΝΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.
  • Η μη συμπόρευση των δύο ομοσπονδιών ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.
  • Τα συντεχνιακά καλέσματα για αγώνα διασπούν και αποδυναμώνουν τους εργαζόμενους ενώ Η ΜΟΙΡΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΗ ΚΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΚΟΙΝΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ.
Σε κάθε ευκαιρία αγώνα να δυναμώσουμε την πάλη μας. Να ξεπεράσουμε την ξεπουληματική στάση των συνδικαλιστικών ηγεσιών. Να δώσουμε πραγματικά την μάχη της Απεργίας.

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΖΩΗΣ
ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΩΣ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟΥ
ΙΣΗ ΠΛΗΡΗ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ  
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: