Πέμπτη 5 Μαΐου 2022

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΗΣ COSCO! ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ!

Ο αγώνας που δίνουν οι εργάτες της COSCO εδώ και μήνες έχει πολύ μεγάλη σημασία. Είναι ένας αγώνας δίκαιος, που εκφράζει τα συμφέροντα όχι μονάχα των εργαζόμενων της COSCO, αλλά και ολόκληρης της εργατικής τάξης της χώρας μας, γι’ αυτό και πρέπει να στηριχτεί πλατιά από τις δυνάμεις του εργατικού κινήματος, να αποτελέσει υπόθεση όλου του εργαζόμενου λαού. Ακριβώς γιατί η οργανωμένη πάλη για δουλειά με δικαιώματα, για μέτρα προστασίας και για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας αποτελεί τη διέξοδο απέναντι στην εργασιακή βαρβαρότητα που επεκτείνεται στους χώρους δουλειάς, οι οποίοι μετατρέπονται από το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του σε σύγχρονα εργασιακά κάτεργα. 

Τα εργοδοτικά εγκλήματα που βαφτίζονται από την εργοδοσία «ατυχήματα» που έφερε η «κακιά η ώρα», έχουν γίνει καθημερινότητα. Την ίδια ώρα που ακόμη δεν έχει στεγνώσει το αίμα του συναδέλφου μας, Δημήτρη Δαγκλή, που έχασε τη ζωή του πριν λίγους μήνες στο λιμάνι, έρχεται το νέο εργατικό ατύχημα του εργαζόμενου της COSCO που έπεσε από ύψος 12 μέτρων, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί βαριά. Και η λίστα των εργοδοτικών εγκλημάτων δεν έχει τέλος, τόσο στην COSCO, όσο και στους υπόλοιπους εργασιακούς χώρους, όπου οι εργαζόμενοι πληρώνουν πολύ ακριβά την αδιαφορία της εργοδοσίας, η οποία δε διστάζει να μας θυσιάσει μπροστά στην ακόρεστη δίψα της για κέρδος. Πρόκειται λοιπόν, για προμελετημένα εγκλήματα που οφείλονται στις ατέλειωτες υπερωρίες στις οποίες μας εξαναγκάζουν να δουλεύουμε, ακόμη και άρρωστοι, στις βάρδιες με ελάχιστα άτομα, στις επικίνδυνες εργασίες που εκτελούμε χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης. 

Εργοδοσία και κυβέρνηση έχουν εξαπολύσει μια βάρβαρη επίθεση απέναντι στα δικαιώματα μας, θυσιάζοντας μέχρι και την ίδια μας τη ζωή. Γι’ αυτό πρέπει να μας βρουν απέναντι τους! Ο μαζικός και ανυποχώρητος αγώνας μας, μέσα από τα συλλογικά μας όργανα, είναι το μόνο όπλο που διαθέτουμε για να βάλουμε φρένο στην ασυδοσία τους! Γι’ αυτό και ο αγώνας που έχουν ξεκινήσει οι εργάτες της COSCO πρέπει να συνεχιστεί και να δυναμώσει! Δεν είναι τυχαίο το μένος με το οποίο προσπαθούν να τον σπάσουν, τόσο η εργοδοσία της COSCO, η οποία στήνει απεργοσπαστικό μηχανισμό και προσπαθεί να κάμψει την αγωνιστική διάθεση των εργαζομένων, όσο και η κυβέρνηση που επιστρατεύει τα ΜΑΤ, λιμενικούς και ΟΥΚ, αλλά και τους απεργοκτόνους νόμους που έχει ψηφίσει. Οι εκβιασμοί και η προσπάθεια τρομοκράτησης που βρίσκεται σε εξέλιξη, να μας βρουν απέναντι!

Καμία εμπιστοσύνη και κανένας εφησυχασμός δε χωρά μπροστά στους χειρισμούς της εργοδοσίας. Οι στοχεύσεις της είναι ξεκάθαρες και η στάση αναμονής που καλλιεργεί έχει στόχο να κάμψει τις αγωνιστικές διαθέσεις που έχουν εκφραστεί από τους εργαζόμενους. Η απάντηση από την πλευρά των εργατών της COSCO πρέπει να είναι η κατεύθυνση συνέχισης του μεγάλου αγώνα που έχουν ξεκινήσει! Η πάλη για την υπογραφή ΣΣΕ, για μέτρα προστασίας, για ανθρώπινους όρους δουλειάς και συνολικά για δουλειά με δικαιώματα, στο πλευρό των υπόλοιπων κομματιών της εργατικής τάξης που αγωνίζονται! Δύναμή μας είναι η ενότητά μας απέναντι στον ταξικό αντίπαλο, η οργανωμένη πάλη μας για δουλειά και ζωή με δικαιώματα!

Στηρίζουμε τον αγώνα των εργατών της COSCO, στεκόμαστε στο πλάι τους και απαιτούμε να υλοποιηθούν εδώ και τώρα τα δίκαια αιτήματά τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια: