Κυριακή 1 Μαΐου 2022

Αποφασιστικά επιμένουν στις απεργιακές αποφάσεις τους οι εργαζόμενοι στην Κόσκο



 Ξεχειλίζει η οργή στο λιμάνι

Αποφασιστικά επιμένουν στις απεργιακές αποφάσεις τους οι εργαζόμενοι στην Κόσκο

Στο πλευρό τους η Ταξική Πορεία



Συνεχίζουν την απεργία τους οι εργαζόμενοι στην Κόσκο διεκδικώντας μέτρα προστασίας στο χώρο δουλειάς αλλά και συλλογική σύμβαση εργασίας. Ο βαρύτατος τραυματισμός ενός ακόμη συναδέλφου τους που έπεσε από 12 μέτρα ύψος ήταν μία ακόμη τρανή απόδειξη της εργοδοτικής αδιαφορίας για τις ζωές των εργαζομένων. Ήταν ακόμη μια απόδειξη για το δίκιο του αγώνα των εργαζομένων. Πεισμένοι για το δίκιο τους αλλά και στηριγμένοι από τη συμπαράσταση που εκδηλώνεται στον αγώνα τους μήνες τώρα, οι εργαζόμενοι δεν πτοούνται από τα ΜΑΤ, τις κλούβες και τις αύρες που παρατάχτηκαν και αυτή τη φορά για να πλήξουν τις απεργιακές αποφάσεις, να τρομοκρατήσουν τους απεργούς και να επιτρέψουν στην εργοδοσία να ενεργοποιήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό. Ακόμη πιο ελπιδοφόρο είναι το ότι ελάχιστοι εργαζόμενοι, μερικές δεκάδες, δέχτηκαν να μπουν για δουλειά. Τόσο λίγοι που ουσιαστικά ήταν αδύνατο να λειτουργήσει το λιμάνι.

Η Ταξική Πορεία βρέθηκε και χθες το απόγευμα στο πλευρό των απεργών, όπως έκανε και τις προηγούμενες μέρες, ειδικά μετά την παρουσία των ΜΑΤ στην πύλη του ΣΕΜΠΟ. Στη χθεσινή συνέλευση επιβεβαιώθηκε όχι μόνο η αγωνιστική διάθεση των εργαζομένων, αλλά και η οργή που προκαλεί η στάση της εργοδοσίας. Το πόσο προκλητική είναι η εργοδοσία φαίνεται και από το μήνυμα που έστειλε στους εργαζόμενους χθες το βράδυ, με το οποίο θέλει να φανεί και «μεγαλόψυχη». Αυτή η οργή, που εκδηλώθηκε και σε προηγούμενες συνελεύσεις, είναι που οδήγησε και στην αδιάκοπη συνέχιση της απεργίας, παρά τις εισηγήσεις για προσωρινή διακοπή.

Κομβική σημασία για τον αγώνα των εργαζομένων αποτελεί η ύπαρξη του σωματείου της ΕΝΕΔΕΠ. Γύρω από αυτό το σωματείο (και παρά τους τεχνητούς συσχετισμούς που θέλει να παρουσιάζει η εταιρεία) στηρίχτηκαν όλοι οι αγώνες που έχουν δώσει οι εργαζόμενοι και κόντρα στο εργοδοτικό σωματείο που, για μια ακόμη φορά, ωθεί σε απεργοσπασία.

Σήμερα, 1η Μάη οι εργαζόμενοι προγραμματίζουν μοτοπορεία προς το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, συμμετοχή στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση και γλέντι αμέσως μετά στο λιμάνι. Για αύριο το απόγευμα είναι προγραμματισμένη συνάντηση με την εργοδοσία.



Δεν υπάρχουν σχόλια: