Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

Νίκη στον αγώνα των εργαζομένων στην καθαριότητα του Πανεπιστημίου Πατρών! Συγκέντρωση στα δικαστήρια, Τρίτη 18/06 10:30

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ!

Ο διοίκηση του Πανεπιστημίου Πατρών ζητώντας την αναστολή των ασφαλιστικών μέτρων που είχαν κερδίσει οι εργαζόμενοι δείχνει την πόρτα της ανεργίας στο προσωπικό καθαριότητας των ιδρυμάτων του. Στην θέση τους θα βάλουν εκείνον τον ιδιώτη που η σύμβασή του είχε απορριφθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο λόγο των μεσαιωνικών συνθηκών εργασίας που περιλάμβανε στην πρότασή της. Τελικά η «διορθωμένη» σύμβαση κατάφερε να περάσει και η εταιρία «Magic Fresh Facility» μπορεί πλέον να την ανανεώσει στέλνοντας ταυτόχρονα στην ανεργία τους εργαζόμενους του πανεπιστημίου.

Μέχρι στιγμής οι εργαζόμενοι του πανεπιστημίου, καθαριστές και καθαρίστριες, έχουν δώσει αρκετές μάχες για να παραμείνουν στη δουλειά τους. Η διοίκηση του πανεπιστημίου και τα αντίστοιχα υπουργεία δεν υποχώρησαν στο δίκαιο αυτό αίτημα. Οι αντεργατικές πολιτικές όμως πρέπει να προχωρήσουν πάση θυσία και σήμερα όλοι αυτοί που στάθηκαν απέναντι στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων πανηγυρίζουν την απόφαση που θα αφήσει χωρίς δουλειά όλους όσους δούλευαν σκληρά για να παραμείνουν καθαροί οι χώροι και τα κτίρια του πανεπιστημίου. Τώρα στη θέση τους θα δουλέψει το μισό προσωπικό κάτω από άθλιες εργασιακές συνθήκες μιας εταιρίας που δεν υπολογίζει ούτε το προσωπικό της αλλά ούτε και τις ανάγκες του πανεπιστημίου.

Την Τρίτη 18/6 θα γίνει η δίκη για άρση των ασφαλιστικών μέτρων που μέχρι στιγμής εξασφάλιζε την παραμονή στη δουλειά του προσωπικού καθαριότητας. Μπροστά σε αυτήν την πρόκληση και σαν συνέχεια των αγώνων που δεν πρέπει να σταματήσουν να σταθούμε όλοι στο πλευρό των εργαζομένων:

Για την υπεράσπιση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς των εργαζομένων του Π.Π.

Για να ακυρωθεί η αντεργατική συμφωνία με την Magic Fresh Facility.

Για να γίνουν νέες προσλήψεις στην καθαριότητα με συμβάσεις που θα καλύπτουν το κόστος της ζωής.


ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 18/06 10:30

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

Ταξική Πορεία    

Δεν υπάρχουν σχόλια: