Παρασκευή 24 Μαΐου 2024

Εκλογές στο σωματείο εργαζομένων ΓΝΑ «Γ. Γεννηματάς»

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΩΤΗΡΕΣ!

ΜΕ ΑΓΩΝΑ ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΜΑΣ!


ΨΗΦΙΣΤΕ-ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ                   


Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,

Άλλη μια διετία πέρασε, μετά τις τελευταίες εκλογές στο σωματείο μας, και όλες/οι ξέρουμε τι ζήσαμε και τι ζούμε:

  • Πάνω από 80.000 ασθενείς εξετάζονται κάθε χρόνο στο ΤΕΠ, περισσότεροι από κάθε άλλο νοσοκομείο της Αττικής. Οι υγειονομικές ανάγκες του φτωχοποιημένου λαού αυξάνονται, ενώ οι αριθμοί μας μειώνονται, ή στην καλύτερη περίπτωση μένουν σταθεροί. Μας έταξαν νέο υπερσύγχρονο ΤΕΠ, άλλα ξέχασαν πως τη δουλειά την κάνουμε εμείς, το έμψυχο δυναμικό και όχι τα φρεσκοβαμμένα ντουβάρια.
  • Η δουλειά μας γίνεται όλο και πιο εξαντλητική, ενώ όσο κι αν πασχίζουμε η ποιότητα της περίθαλψης φθίνει. Ο αριθμός των εργαζόμενων σε κάθε τμήμα είναι υπερβολικά μικρός, σε σημείο να μην υπάρχει καν η δυνατότητα να αρρωστήσουμε και να λείψουμε!
  • Παρά την τεράστια φυσική και ψυχική εξάντλησή μας, ξέρουμε πως η εργασία μας αμοίβεται ελάχιστα. Οι πενιχρές αυξήσεις που πανηγυρίστηκαν από κυβέρνηση και υπουργείο είναι ένα τίποτα μπροστά στις τερατώδεις αυξήσεις σε ενοίκια, σούπερ μάρκετ, καύσιμα και ενέργεια. Δουλεύουμε έως κατάρρευσης και δεν μπορούμε να βγάλουμε το μήνα. Τα περίφημα bonus που ανακοινώθηκαν είναι σε σχέση με την κακόφημη αξιολόγηση και θα είναι για λίγους και «ημετέρους».

Δεν υπάρχουν σωτήρες και απέναντί μας έχουμε ένα οργανωμένο σύστημα που κινείται μεθοδικά για να αφαιρέσει κάθε εργασιακό δικαίωμα από εμάς και κάθε δικαίωμα σε δωρεάν περίθαλψη για το λαό.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι πολλά και γίνονται ολοένα και περισσότερα. Από αυτά ένα πρέπει να λύσουμε, για να μπορούμε να διεκδικήσουμε με καλύτερους όρους και τη λύση των άλλων: Το πρόβλημα της οργάνωσής μας. Το πώς θα πάρουμε οι εργαζόμενοι την κατάσταση στα χέρια μας. Πώς θα γίνουμε ζωντανό μαχητικό σωματείο, με μέλη που παίρνουν μέρος στις γενικές συνελεύσεις, αποφασίζουν, ελέγχουν τα μέλη του ΔΣ, πραγματοποιούν τις αποφάσεις τους και δε θα είναι μόνο απλοί ψηφοφόροι. Για να ξεπεράσουμε την αδράνεια και την ξεπουληματική στάση της συνδικαλιστικής ηγεσίας της ΠΟΕΔΗΝ.

Πολλές από τις πολιτικές δυνάμεις του νοσοκομείου που τώρα ζητάνε την ψήφο μας, θα έρθουν να μας πούνε ότι θα κάνουν το παν για μας, ενώ μετά την απομάκρυνση από όλες τις προηγούμενες εκλογές ούτε μας είδαν ούτε μας ήξεραν. Δε θα αλλάξουν τώρα. 

Εμείς στην Ταξική Πορεία προσπαθήσαμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε το παν στην κατεύθυνση των μαζικών και παρατεταμένων αγώνων. Μόνο αυτοί μπορούν να φέρουν λύση στα προβλήματά μας. Οι νόμοι αυτής της κυβέρνησης, αλλά και των προηγούμενων, δεν ψηφίζονται για να μείνουν στα χαρτιά, αλλά για να εφαρμοστούν και να τσακίσουν τα δικαιώματά μας.

Η προτασεολογία της αριστεράς της ήττας προς το σύστημα για «δημόσιο χαρακτήρα υγείας», «αναβάθμιση του ΕΣΥ» και «αύξηση των κονδυλίων» δε μας εξασφαλίζει καλύτερες συνθήκες δουλειάς και ζωής. Οι εργαζόμενοι πρέπει να παλέψουν για δικαιώματα!

Μόνο η πάλη για μαζικές προσλήψεις, πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και ίση, πλήρη και δωρεάν περίθαλψη για όλους, μπορεί να εξασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και το λαό.

  • ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ
  • ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
  • ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΖΩΗΣ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
  • ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΩΣ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟΥ
  • ΙΣΗ-ΠΛΗΡΗΣ-ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Υποψήφιοι για το Διοικητικό Συμβούλιο και το συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ:

ΚΑΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΚΟΥΚΟΥΜΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΛΙΤΣΙΚΑ ΙΩΑΝΝΑ (ΑΝΝΑ)
ΜΕΛΙΣΣΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ
ΤΣΕΠΕΤΟΝΙΔΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΛΙΟΣΑΤΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: