Δευτέρα 13 Μαΐου 2024

Νοσοκομεία: ΑΠΕΡΓΙΑ Πέμπτη 16 Μάη

Απέναντι στη βαρβαρότητα του συστήματος η απάντηση βρίσκεται στο δυνάμωμα των αγώνων μας.

Με καταιγιστικούς ρυθμούς συνεχίζει η κυβέρνηση το αντεργατικό και αντιλαϊκό της έργο στο χώρο της περίθαλψης. 

Σε όλους τους τόνους ξεκαθαρίζει ο υπουργός υγείας ότι οι απολύσεις 6.000 εργαζόμενων στην καθαριότητα τη φύλαξη και τη σίτιση θα γίνουν στο τέλος Ιούνιου. Μάλιστα έχει το θράσος να προτείνει στους εργαζόμενους διέξοδο στα κάτεργα του τουρισμού για να αντιμετωπίσουν την ανεργία που τους πετάει.. Αυτή είναι η ελευθερία που έχει σήμερα ο εργαζόμενος λαός! Αυτή που η δουλειά του έχει χρονικό ορίζοντα και η ζωή του είναι να γίνεται έρμαιο στην κερδοφορία του κεφαλαίου. 

Τα απογευματινά χειρουργεία, παρ' όλο που η πλειοψηφία των εργαζομένων είναι κατηγορηματικά αντίθετη, λειτουργούν όπως-όπως ακόμη και με επείγοντα ή ογκολογικά περιστατικά ακριβώς για να αποτελέσουν πολιορκητικό κριό ενάντια στις αυξήσεις στους μισθούς και στο δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Προφανώς δεν νοιάστηκε η κυβέρνηση να μειωθούν οι λίστες χειρουργείων ούτε και πρόκειται. Στόχος της κυβέρνησης είναι να διαιωνίζονται οι συνθήκες εργασιακής ζούγκλας κόντρα στα εργασιακά δικαιώματα. Για αυτό τελικά πέρασε και την τροπολογία να μπορούν και ιδιώτες γιατροί να δουλεύουν στα νοσοκομεία, μέτρο που βάζει ταφόπλακα στην προοπτική προσλήψεων. 

Την ίδια στιγμή που οι υγειονομικοί στενάζουν από την εντατικοποίηση, με τα νυχτέρια και την υπερεφημέρευση, και με μισθούς που εξατμίζονται από την ακρίβεια η κυβέρνηση τάζει μπόνους παραγωγικότητας και λέει: «αν θέλετε περισσότερα χρήματα για να ζήσετε δουλέψτε περισσότερο».

Χέρι-χέρι με το τσάκισμα των εργασιακών μας δικαιωμάτων, τα μέτρα της κυβέρνησης ροκανίζουν ό,τι έχει απομείνει σε δωρεάν περίθαλψη για το λαό. Η νέα διάταξη που διαμορφώνουν με τον αυτόνομο ΕΟΠΥΥ, τα νοσοκομεία με διοικητές-manager, τα DRG και τους γιατρούς που θα μπαινοβγαίνουν στα νοσοκομεία διαμορφώνουν το περιβάλλον που ο ασθενής θα πληρώνει (ακόμη περισσότερο) και μέσα στα νοσοκομεία.

Η πολιτική αυτή της επίθεσης στα εργασιακά μας δικαιώματα (μισθός, ωράριο, μονιμότητα, συνθήκες δουλειάς) και στο δικαίωμα του λαού σε ίση πλήρη και δωρεάν περίθαλψη υπηρετείται από την κυβέρνηση (και κάθε κυβέρνηση) και αποτελεί σταθερή στόχευση του κεφαλαίου απέναντι στους εργαζόμενους και το λαό. Δεν πρόκειται να σταματήσει αν δεν οργανώσουμε την πάλη μας ενάντια σε αυτήν!

Συναδέρφισσες - οι,

Μόνο αν ζωντανέψουμε ξανά τα σωματεία μας συμμετέχοντας στις γενικές συνελεύσεις, αποφασίσουμε και πραγματοποιήσουμε μαζικούς και παρατεταμένους αγώνες μπορούμε να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση. Τα παιχνίδια που παίζουν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες στις πλάτες μας διοργανώνοντας κινητοποιήσεις φιέστες ή απλά διαμαρτυρίες έχουν δημιουργήσει απογοήτευση και πρέπει να ξεπεραστούν με ουσιαστικούς και πολιτικά προσανατολισμένους αγώνες. Όμως για να κερδίσουν οι αγώνες πρέπει πρώτα από όλα να δίνονται. Τα δικαιώματα κατακτιούνται με Απεργίες και διαδηλώσεις και οι νόμοι δεν μένουν στα χαρτιά αλλά ανατρέπονται. Να απεργήσουμε μαζικά στις 16 και 21 Μάη. Να δυναμώσουμε την πάλη μας.

Παλεύουμε για :

  • ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ
  • ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
  • ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΖΩΗΣ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
  • ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΩΣ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟΥ
  • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΩΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΩΝ
  • ΙΣΗ ΠΛΗΡΗ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: