Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023

22 Φλεβάρη - Απεργία στα νοσοκομεία!

ΜΑΖΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ – ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ

Αθήνα: Στάση Εργασίας 22 Φλεβάρη 8πμ-3μμ
Συγκέντρωση 8:30πμ Πλατεία Μαβίλη

Περιφέρεια: 24ωρη Απεργία 22 Φλεβάρη

Στην τελική ευθεία προς τις εκλογές η κυβέρνηση επιδίδεται σε μια προσπάθεια να αναστρέψει το κλίμα που έχει διαμορφώσει η πολιτική της στον χώρο της περίθαλψης. 

Πολιτική που είναι υπεύθυνη για τα 36.000 θύματα της πανδημίας και χιλιάδες ακόμη από τις υπόλοιπες νόσους. 

Πολιτική που ευθύνεται για τις απανωτές παραιτήσεις γιατρών. 

Που ευθύνεται και σχεδιάζει ακόμα περισσότερα κλεισίματα μονάδων και κλινικών.

Που ευθύνεται για τις προσλήψεις με το σταγονόμετρο, που δεν αναπληρώνουν ούτε στο ελάχιστο τις αποχωρήσεις και συνταξιοδοτήσεις. 

Πολιτική που έχει φτάσει πλέον τους συμβασιούχους και εργολαβικούς να αποτελούν το 1/4 του προσωπικού. 

Πολιτική που απολύει συμβασιούχους για να παραχωρήσει φιλέτα στους εργολάβους. 

Που οδηγεί σε ολοένα και μεγαλύτερη εντατικοποίηση τους ρυθμούς της δουλειάς. 

Που κρατάει καθηλωμένους τους μισθούς ενώ η ακρίβεια μαίνεται. 

Μια πολιτική που σχεδιάζει την μετατροπή των νοσοκομείων σε «Ιδιωτικού Δικαίου» και επέκταση της ιδιωτικοποίησης και των εργολαβιών με τις ΣΔΙΤ. 

Που ορθώνει φραγμούς στο δικαίωμα του λαού στην περίθαλψη.

Που σχεδιάζει ένα «ΝΕΟ ΕΣΥ», στο οποίο οι εργαζόμενοι θα έχουν λιγότερα ή και καθόλου δικαιώματα και ο λαός θα έχει περιορισμένη και ακριβή πρόσβαση στην περίθαλψη. 

Έτσι την ίδια στιγμή που χιλιάδες συμβασιούχοι κινδυνεύουν να βρεθούν ή πετιούνται ήδη στην ανεργία, που ο κόσμος στοιβάζεται στην αναμονή των ιατρείων, που οι ασθενείς περιμένουν στα φορεία σε αναζήτηση μιας κλίνης όχι μόνο ΜΕΘ αλλά και απλής νοσηλείας, η κυβέρνηση διαφημίζει σχέδια για την εξάλειψη των ράντζων φορτώνοντας το ήδη καταπονημένο και εξουθενωμένο προσωπικό με επιπλέον εντατικοποίηση. Προβάλλει τα επί πληρωμή απογευματινά ιατρεία και χειρουργεία ως την λύση για τα προβλήματα. Ενώ τα νέα μεγάλα νοσοκομεία που διαφημίζονται αποτελούν ακόμα ένα λιθαράκι στην κατεύθυνση της ιδιωτικοποίησης και των ΣΔΙΤ. Κομπάζει για αυξήσεις σε μισθούς και επιδόματα, πραγματικά ξεροκόμματα για τους εργαζόμενους. Οι αυξήσεις που δοθήκαν στους γιατρούς έχουν ήδη εξανεμιστεί από τον πολλαπλάσιο πληθωρισμό και η αύξηση στο ανθυγιεινό επίδομα δεν είναι τίποτα άλλο από προεκλογικές «χάντρες για ιθαγενείς». Ταυτόχρονα επιχειρεί να διασπάσει τους εργαζομένους, σε μια προσπάθεια να αποφύγει ενιαίες και συνολικές αντιδράσεις.  

Η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ, για άλλη μια φορά, κάνει ό,τι μπορεί για να μην υπάρξουν οι πρέπουσες αντιδράσεις των εργαζόμενων που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί. Από την μια σπέρνει την σύγχυση προκηρύσσοντας αλλού στάση εργασίας και αλλού 24ωρη απεργία και από την άλλη καλεί σε πανελλαδική(!) συγκέντρωση στην Αθήνα γνωρίζοντας πολύ καλά ότι από όσον αφορά την επαρχία μπορεί να συμμετέχει μόνο ο γνωστός θίασος του συνδικαλιστικού τουρισμού. Η δε ΟΕΝΓΕ ούτε λόγος για συμπόρευση!  

Η αντεργατική πολιτική θα βρει τη συνέχειά της και θα ενταθεί όποια και να είναι η επόμενη κυβέρνηση. Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε άλλο δρόμο παρά, ενωμένοι ενάντια στους διαχωρισμούς, που επιχειρεί να επιβάλλει η κυβερνητική πολιτική, να στηριχτούμε στις δυνάμεις μας. Με την συμμετοχή μας στις μαζικές διαδικασίες των συνελεύσεων των σωματείων, με την μαζικοποίηση της απεργίας να υπερασπίσουμε και να διεκδικήσουμε:
  • Μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Να μην απολυθεί κανείς. Μαζικές μόνιμες προσλήψεις.
  • Αυξήσεις στους μισθούς που να καλύπτουν το κόστος ζωής. 
  • Όχι στο κλείσιμο και συγχωνεύσεις τμημάτων και νοσοκομείων.
  • Αναγνώριση του χώρου των νοσοκομείων ως ανθυγιεινού.
  • Όχι στους εργολάβους και τις ΣΔΙΤ. Όχι στο «ΝΕΟ ΕΣΥ»
  • Πλήρη και δωρεάν περίθαλψη για όλο τον λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: