Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023

Ταξική Αλληλεγγύη στους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας- Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους

 




Μια τραγωδία εξελίσσεται στη γειτονική Τουρκία και στην Συρία και ιδιαίτερα στην περιοχή του Κουρδιστάν. Δύο σεισμοί μεγέθους 7,8 και 7,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ισοπέδωσαν πόλεις και χωριά ενώ ο αριθμός των νεκρών και των αγνοούμενων αυξάνεται δραματικά.

Βολεύει να ρίξουν τις ευθύνες στον «φταίχτη» που λέγεται σεισμός και όχι στην πολιτική που χτίζει χαρτόκουτα για σπίτια σε σεισμογενείς περιοχές. Υπόλογοι όμως για αυτήν την τραγωδία και το μαζικό έγκλημα είναι το καπιταλιστικό σύστημα και ο τρόπος λειτουργίας του! Το κεφάλαιο και οι υπηρέτες του, οι κυβερνήσεις και οι ιμπεριαλιστές που ήδη σχεδιάζουν τα πολιτικά παιχνίδια που θα παίξουν, αξιοποιώντας την καταστροφή αυτή για να προωθήσουν τα δικά τους συμφέροντα. Άλλωστε, το σάπιο αυτό σύστημα, δεν μετρά τις ζωές και τους κόπους των ανθρώπων του λαού γιατί τους θεωρεί αναλώσιμους.

Απέναντι σε όλους αυτούς, να αναδείξουμε την αλληλεγγύη ανάμεσα στους λαούς, κόντρα στο μίσος που καλλιεργούν.

Δείχνουμε έμπρακτα την ταξική αλληλεγγύη μας. Γιατί οι λαοί πρέπει να ζήσουν και θα ζήσουν!

Μαζεύουμε είδη πρώτης ανάγκης: Κουβέρτες, Γάλα σε σκόνη, Πάνες ενηλίκων/μωρών, Σερβιέτες, Απορρυπαντικά ρούχων, Ορούς, Γάζες, Χανζαπλαστ, Είδη ατομικής υγιεινής


Χώροι συλλογής των υλικών:

ΑΘΗΝΑ: Εκτός των Τειχών, Γραβιάς 10-12, Εξάρχεια

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Σφεντόνα, Συγγρού 24, 2ος όροφος

ΞΑΝΘΗ: Ρωγμή, Μ.Βόγδου 20, 4ος όροφος

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Ζάλο, Λεωφόρος Τρικούπη Χαρίλαου 21

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Αριστερό Στέκι Νεολαίας, Κουγκίου 23

Δεν υπάρχουν σχόλια: