Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021

5-14 Νοέμβρη 2021: Εκλογές στην Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (Ε.Λ.Ε.Π.Α)

Στηρίζουμε – Ψηφίζουμε:

ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Να αντισταθούμε στον εργασιακό μεσαίωνα!

Μαζικά στον αγώνα για την ανατροπή του νόμου Χατζηδάκη!

Η επίθεση στα δικαιώματά μας δεν έχει τέλος! Η κυβέρνηση συνεχίζοντας επάξια το έργο των προκατόχων της διαλύει κάθε δικαίωμα που είχε κατακτηθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια μέσα από αγώνες! Η μόνη πραγματικότητα είναι ότι όσο δεν σηκώνουμε κεφάλι τόσο θα συνεχίζεται και θα βαθαίνει η επίθεση στα δικαιώματά μας.

Ο κλάδος μας όπως και το σύνολο του κόσμου της εργασίας βιώνει το χτύπημα στα εργασιακά του δικαιώματα. Ατέλειωτες υπερωρίες, στην συντριπτική τους πλειοψηφία απλήρωτες, εντατικοποίηση της δουλειάς και ωράρια λάστιχο για να καλυφθούν οι ολοένα και περισσότερες υποχρεώσεις που η εργοδοσία μετακυλύει στις πλάτες των εργαζομένων. Μονιμοποίηση της τηλεργασίας και διάλυση ουσιαστικά του ωραρίου, με τους εργαζόμενους μόνους, αποκλεισμένους σπίτι, να φορτώνονται δυσβάσταχτα κόστη, «μακριά» από κάθε σκέψη για συλλογική οργάνωση στους χώρους δουλειάς. Και φυσικά όλα αυτά με χαμηλούς μισθούς που δεν φτάνουν να καλύψουν ούτε και τις πιο απλές ανάγκες των εργαζομένων.

Μέσα σε όλα, η ακρίβεια και οι ραγδαίες αυξήσεις των τιμών σε βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης (ρεύμα, πετρέλαιο, είδη πρώτης ανάγκης), έρχονται να ξετινάξουν ακόμα παραπέρα το λαϊκό εισόδημα.

 

Οι εργαζόμενοι αντιμέτωποι με μια ολομέτωπη επίθεση – Γκρεμίζουν κατακτήσεις δεκαετιών!

Σε αυτό το πλαίσιο ήρθε να πατήσει ο νόμος Χατζηδάκη και η αντεργατική πολιτική της ΝΔ, που η κυβέρνηση εκμεταλλευόμενη την πανδημία ως ευκαιρία προχώρησε πολλά βήματα παρακάτω την επίθεσή της. Συνθήκες που δρομολογούνται από την εργοδοσία όλο το προηγούμενο διάστημα, αλλά και που χειροτέρεψε για τους εργαζόμενους η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και των προηγούμενων κυβερνήσεων!

-Κατάργηση του 8ώρου, που αποτελεί την βάση συγκρότησης και συνενώνει τις κατακτήσεις των εργαζομένων.

-Κατάργηση υπερωριακής αμοιβής, που σημαίνει 10ωρα δουλειάς χωρίς επιπλέον αμοιβή.

-Ατομική διευθέτηση, που ξηλώνει τις συλλογικές συμβάσεις και τη συλλογική διαπραγμάτευση, αφήνοντας τον κάθε εργαζόμενο μόνο του απέναντι στις ορέξεις της εργοδοσίας.

-Αύξηση των υπερωριών στις 150 ώρες.

-Κατάργηση κυριακάτικης αργίας, σε μια σειρά κλάδους.

-Διευκολύνσεις στην εργοδοσία να προχωρά σε ακόμα περισσότερες απολύσεις.

-Επέκταση και θεσμοθέτηση της τηλεργασίας.


Βάζουν στο απόσπασμα τα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα!

-Κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία, με την υποχρεωτική εξ’ αποστάσεως ηλεκτρονική ψηφοφορία. Με την υποχρεωτική γνωστοποίηση και προειδοποίηση προς την εργοδοσία κάθε απεργιακής απόφασης. Με υποχρεωτική πρόβλεψη «προσωπικού ασφαλείας στο 1/3 των εργαζομένων». Με το 50%+1 του απεργοκτόνου νόμου του ΣΥΡΙΖΑ να παραμένει. Θέλουν να κάνουν αδύνατη την κήρυξη απεργίας!

-Έλεγχος και φακέλωμα, στοχοποίηση των σωματείων και συνδικαλιστών, με την υποχρέωση εγγραφής στο ΓΕΜΗΣΟΕ, με σημαντικό περιορισμό των δραστηριοτήτων ενός σωματείου αν δεν έχουν τη σύμφωνη γνώμη του εργοδότη!

-Ασφυκτική πίεση στα οικονομικά των σωματείων, με το προχώρημα της υποχρεωτικής εγγραφής στο Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων(που ψηφίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ).

-Με τη θεσμοθέτηση της απεργοσπασίας, και την απεργιακή περιφρούρηση στους χώρους δουλειάς να θεωρείται ποινικό αδίκημα και «ψυχολογική βία».

Οι ανατροπές αυτές στοχεύουν συνολικά τη δυνατότητα των εργαζομένων να οργανώνονται, να παλεύουν. Θέλουν να βγάλουν στην παρανομία τον ταξικό-αγωνιστικό συνδικαλισμό!

Δεν τους αρκεί που ήδη μέχρι σήμερα σχεδόν κάθε απεργία βγαίνει «παράνομη» στα αστικά δικαστήρια. Γνωρίζουν ότι η βάρβαρη επίθεσή τους θα γεννήσει νέες αντιστάσεις και οι εργαζόμενες μάζες θα ξαναβρούν το δρόμο της οργανωμένης πάλης.

Γι’ αυτό θέλουν να υπονομεύσουν και να δέσουν χειροπόδαρα τους εργατικούς αγώνες από σήμερα.

Δεν θέλουν να τους προκύψουν άλλες e-food! Αγώνες σαν κι αυτό της e-food, αποδεικνύουν περίτρανα ότι η συλλογική πάλη των εργαζόμενων νικάει! Μπορεί να κάνει πίσω τις ορέξεις της εργοδοσίας και διαψεύδει στην πράξη την άποψη ότι «οι αγώνες είναι μάταιοι».

Δεν θέλουν να τους προκύψουν άλλες απεργίες σαν αυτή των εκπαιδευτικών, ενάντια στην αξιολόγηση! Γιατί αποδεικνύουν ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να απεργήσουν κατά δεκάδες χιλιάδες αψηφώντας την τρομοκρατία της κυβέρνησης και των δικαστηρίων. Ότι η αντίσταση απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική του συστήματος μπορεί να γίνει μαζική λαϊκή υπόθεση. Αποδεικνύουν ότι οι αγώνες δεν είναι παράνομοι ή νόμιμοι, αλλά δίκαιοι!

Να μην τους χαρίσουμε τα όπλα που έχουμε για να αγωνιζόμαστε και να νικάμε!

Κόντρα στις υποταγμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, που ξεπουλάνε τους αγώνες και κάνουν τα πάντα για να περάσει ανενόχλητη η επίθεση του συστήματος. Ο ρόλος τους αποδείχτηκε για μια ακόμα φορά με την ακύρωση της απεργίας στις 3 του Ιούνη, παρά τις απεργιακές αποφάσεις δεκάδων σωματείων, που άδειασαν και άφησαν εκτεθειμένους χιλιάδες εργαζομένους που δίναν τη μάχη με την εργοδοσία! Ενώ παράλληλα, δεν έβγαλαν κουβέντα για απεργία τον Σεπτέμβρη, όταν η κυβέρνηση ψήφισε το αντιασφαλιστικό τερατούργημα.

Άμεση ανάγκη, να πάρουν οι εργαζόμενοι την οργάνωση της πάλης στα χέρια τους! Όπως την πρωτομαγιά, όπου χιλιάδες εργαζόμενοι αψήφησαν τη ΓΣΕΕ, και πήραν την υπόθεση της πρωτομαγιάτικης απεργίας πάνω τους, με μαζικές συγκεντρώσεις στις 6 του Μάη.

Είναι απαραίτητη η μαζικοποίηση και η συμμετοχή όλων των εργαζομένων για δυναμώσει το σωματείο μας και συνολικά το εργατικό κίνημα. Να δημιουργηθούν εστίες αντίστασης και διεκδίκησης σε κάθε χώρο δουλειάς, με τους εργαζόμενους στους δρόμους και στις απεργίες, με στόχο την ανατροπή της επίθεσης και όχι κάποια πρόταση νόμου στην βουλή. Οι λογικές που θέλουν «συμβολικές κινητοποιήσεις», φτάνοντας στο σημείο να μην καλούν καν απεργιακή συγκέντρωση, όπως έγινε και στην απεργία του περασμένου Νοέμβρη ή ακόμα και οι κινητοποιήσεις της «μιας ριξιάς», όχι μόνο δεν συμβάλλουν σε αυτή την κατεύθυνση, αλλά δημιουργούν και λογικές ανάθεσης στους εργαζομένους.

Ο νόμος Χατζηδάκη και οι εγκύκλιοι που ακολούθησαν δεν ψηφίστηκαν για «να μείνουν στα χαρτιά», αλλά για να εφαρμοστούν. Και η μόνη εγγύηση νίκης είναι η μαζική και οργανωμένη πάλη για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ!

Να μην αποδεχθούμε καμία εφαρμογή των διατάξεών του. Κάθε σωματείο οφείλει να πάρει θέση!

-Να μην αποδεχτούμε καμιά αλλαγή στα καταστατικά των σωματείων που επιβάλλουν οι διατάξεις του νόμου Χατζηδάκη!. Αυτά αποτελούν βάση συμφωνίας των εργαζομένων για την υπεράσπιση των ταξικών τους συμφερόντων.

-Αρνούμαστε την εγγραφή στο ΓΕΜΗΣΟΕ. Να μη δοθεί κανένα στοιχείο για τα μέλη των σωματείων.

-Δεν νομιμοποιούμε το Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων! Τα σωματεία δεν λογοδοτούν σε κανέναν, εκτός από τα μέλη τους, στα οποία και ανήκουν ισότιμα! Καμία παρέμβαση στα οικονομικά των σωματείων! Όχι στις παρακρατήσεις συνδρομών από την εργοδοσία, καμία οικονομική εξάρτηση από το κράτος. Τα σωματεία στηρίζονται οικονομικά στις εισφορές των μελών τους!

-Δεν νομιμοποιούμε τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες! Καμία παρέμβαση του κράτους στις διαδικασίες των σωματείων! Οι αποφάσεις τους παίρνονται από τους εργαζόμενους, με τη φυσική τους παρουσία και διαφυλάσσονται από τους ίδιους.

Τα σωματεία είναι όργανα πάλης της εργατικής τάξης και δεν θα δίνουν λογαριασμό στο κεφάλαιο και στο κράτος του. Ο συνδικαλισμός δεν θα γίνει έρμαιο στις επιταγές του ταξικού αντιπάλου.


Τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις μας δεν μπαίνουν στο γύψο.

  • ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ.

  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ.

  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 8ΩΡΟ – ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ – ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ – ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑ.

  • ΚΑΜΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ.

  • ΚΑΜΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΥΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΝΟΜΟΥ.

  • ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ – ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ.

  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ – ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: