Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021

Ταξική Πορεία Θεσσαλονίκης: Ανακοίνωση για το θάνατο ντελιβερά στις 31/10 | Όχι άλλοι νεκροί εν ώρα εργασίας! Η ταξική οργάνωση είναι ζωτική ανάγκη!

 

Τα ξημερώματα της Κυριακής 31/10, κατέληξε νεκρός εργαζόμενος της Wolt που παρασύρθηκε από διερχόμενο αμάξι. Πρόκειται για ένα ακόμη νεκρό στη λίστα με τους δεκάδες εργαζόμενους, που πέφτουν θύματα της εγκληματικής στάσης των εργοδοτών.


Οι εργοδοτικές πιέσεις  με τις απανωτές παραγγελίες στους delivery και την ατέλειωτη διανομή στα courier, τα κακοσυντηρημένα μηχανάκια κάνουν τη δουλειά να αποκτάει ρυθμούς απάνθρωπους. Όταν όλα αυτά συναντιούνται με την πίεση της ανεργίας και το φόβο της απόλυσης, τότε όχι απλά δεν είναι ατυχήματα αλλά εγκλήματα της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων που τη βοηθάνε να αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους σαν εργαλεία! Να υποτάσσει τη ζωή των εργαζόμενων μπροστά στα κέρδη της!

 Όσο αφορά την Wolt, από την ίδρυση της προσπαθεί να εμπεδώσει στους εργαζόμενους τον εργασιακό μεσαίωνα, καθώς οι εργαζόμενοι της θεωρούνται απλά «συνεργάτες» χωρίς καθόλου δικαιώματα, με ελαστικά ωράρια, χωρίς Δώρα Πάσχα Χριστουγέννων, που κολλάνε τα ένσημα μόνοι τους, πληρώνονται με βάσει την παραγγελία και το χιλιόμετρο και αναλαμβάνουν οι ίδιοι όλα τα έξοδα για συντήρηση και καύσιμα. Αυτό το καθεστώς εργασίας στηρίζει και θεσμοθετεί ο αντεργατικός νόμος Χατζηδάκη.

Αυτή την κατάσταση μόνο μαζικοί και παρατεταμένοι αγώνες μπορούν να την ανατρέψουν! Αγώνες που θα  αντιστέκονται στην επίθεση του συστήματος και θα ενοποιούν τους εργαζόμενους πάνω σε αιτήματα πάλης! Οι χώροι δουλειάς να γίνουν εστίες αντίστασης απέναντι στην εργοδοσία! Οι εργαζόμενοι του κλάδου-διανομείς/ντελίβερι να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να οργανωθούν στα σωματεία τους!

  • ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΤΟ 8ΩΡΟ
  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ, ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙ
  • ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΙ ΡΥΘΜΟΙ ΔΟΥΛΕΙΑΣ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
  • ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ–ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΡΟΥΧΙΣΜΟΣ ΝΑ ΜΗ ΒΑΡΑΙΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
  • ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΖΩΗΣ
  • ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια: