Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021

1 ΔΕΚΕΜΒΡΗ: 24ωρη πανελλαδική απεργία των υγειονομικών

Αθήνα: Στάση εργασίας 8πμ-3μμ

Συγκέντρωση: Πλ. Μαβίλη 8:30πμ

Να απεργήσουμε έχοντας καθαρό ότι την ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση στη χώρα και στην υγεία την έχει η κυβέρνηση και όλοι είμαστε θύματα της αντιλαϊκής πολιτικής


ΝΑ ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΜΕ ενάντια στην καταστροφική κυβερνητική πολιτική της διάλυσης των νοσοκομείων και της εργασιακής εξουθένωσης των υγειονομικών.

ΝΑ ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΜΕ ενάντια στην καταστροφική κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας που καθημερινά αφήνει πίσω της πολλές δεκάδες νεκρών.

ΝΑ ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΜΕ ενάντια στην κυβερνητική εμμονή να κρατά υγειονομικούς σε αναστολή εργασίας και δικαιωμάτων.

ΝΑ ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΜΕ ενάντια στην κυβερνητική υποκρισία και εμπαιγμό απέναντι στους υγειονομικούς καθώς στην ακμή του τέταρτου κύματος, μαζί με την έκφραση ευγνωμοσύνης και των επιδομάτων -ξεροκόμματο σχεδιάζει την κατάργηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας σε εργαστηριακούς, μαίες, τραυματιοφορείς, βοηθούς θαλάμου και την περικοπή στο μισό του επιδόματος των νοσηλευτών.  

ΝΑ ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΜΕ ενάντια στην προώθηση του «νέου ΕΣΥ» που προσκαλεί το ιδιωτικό κεφάλαιο μέσω των ΣΔΙΤ να αλωνίζει και να θησαυρίζει σε βάρος του δικαιώματος του λαού στην περίθαλψη αλλά και ενάντια στα δικαιώματα των υγειονομικών στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, την αμοιβή, τις συνθήκες εργασίας.

ΝΑ ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΜΕ ενάντια στις ελαστικές μορφές εργασίας (επικουρικούς, ΣΟΧ, εργολαβικούς) που κρατούν όμηρους της ανασφάλειας και του φόβου της απόλυσης δεκάδες συναδέλφους.

ΝΑ ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΜΕ ενάντια στην προοπτική της φτώχειας και της ακρίβειας που παγκοσμίως το σύστημα επιφυλάσσει για τους λαούς σ' όλο τον κόσμο, μαζί και για τον δικό μας λαό, για να περιορίσει την απώλεια των δικών του κερδών.

ΝΑ ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΜΕ για να υπερασπιστούμε το ίδιο το δικαίωμα στην ΑΠΕΡΓΙΑ που πλήττεται με τον νόμο Χατζηδάκη, να υπερασπιστούμε και να ζωντανέψουμε τα σωματεία μας που εκφυλίζονται και απωθούν τη συμμετοχή των εργαζομένων όταν βρίσκονται στα χέρια συμβιβασμένων και παραιτημένων εκπροσώπων. 

ΝΑ ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΜΕ στα βήματα των χιλιάδων εκπαιδευτικών, των εργαζομένων στην e-food και των λιμενεργατών της Cosco, της νεολαίας που αντιστέκεται στα πανεπιστήμια και τους δρόμους γιατί οι αγώνες μας φέρνουν νίκες μόνον όταν δίνονται!

Συνάδελφοι, όλο και περισσότερο σφίγγει ο κυβερνητικός κλοιός που στραγγαλίζει τα δικαιώματα λαού και εργαζομένων στην υγεία, στην εργασία, στη ΖΩΗ την ίδια. Η ΝΔ -αξιοποιώντας το νομοθετικό έργο που παρήγαγε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ επιτίθεται με εργαλείο την πανδημία, με στοχοποίηση των ανεμβολίαστων και αφανίζει ό,τι έχει κερδηθεί από την πάλη του λαού και των εργαζομένων στο παρελθόν. Στήριξη στο καταστροφικό – αντικοινωνικό της έργο βρήκε από τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, οι οποίες προβάλλοντας ένα προσωπείο «υπευθυνότητας», καταδίκασαν σε αδράνεια το σύνολο του κόσμου της εργασίας την ώρα που στα κυβερνητικά γραφεία απεργάζονται τους όρους της συντριβής της εργατικής τάξης. Αναγκαίος όρος για τους αγώνες των εργαζομένων είναι το ξεσκέπασμα και ξεπέρασμα αυτών των «εργατοπατέρων» που νοιάζονται μόνο για τη διάσωση της δικής τους καριέρας. Με γενικές συνελεύσεις να οργανώσουμε μαζικούς αγώνες ενάντια στην κυβερνητική πολιτική για την υπεράσπιση του δικαιώματος μας στη δουλειά και τη ζωή. 

Στη 1 Δεκέμβρη ΘΑ ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΜΕ για:

  • ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ
  • ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ 
  • ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ, ΣΟΧ, ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΩΝ 
  • ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΩΣ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟΥ
  • ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΖΩΗΣ
  • ΙΣΗ ΠΛΗΡΗ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: