Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021

Ατάκες κυβερνητικών στελεχών που... το τερμάτισαν

Όσες περισσότερες ΜΕΘ ανοίξουμε τόσους περισσότερους νεκρούς θα έχουμε. -Β. Κοντοζαμάνης.

Για την εξάπλωση της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη φταίει ο χαρακτήρας των Θεσσαλονικέων. -Αδ. Γεωργιάδης.

Χαίρομαι που έχουμε 100 νεκρούς τη μέρα. Πάμε καλά. Στο Βέλγιο έχουν πολλούς περισσότερους. -Αδ. Γεωργιάδης.

Δεν μπορώ να γεννήσω λεωφορεία. -Κ. Μητσοτάκης.

Το ασφαλέστερο μέρος για τα παιδιά είναι οι σχολικές αίθουσες. -Β. Παπαευαγγέλου.

Η αστυνομία είναι το ΕΣΥ της πανδημίας. -Μ. Χρυσοχοΐδης.

Ο εμβολιασμός στην Ελλάδα προχωράει με ικανοποιητικό ρυθμό 8.000 εμβόλια τη μέρα. -Κ. Μητσοτάκης.

Η μάσκα είναι το εμβόλιο πριν το εμβόλιο. -Β. Κικίλιας.

Εμείς είχαμε κρεβάτια ΜΕΘ, το 80% των νεκρών ήταν εκτός ΜΕΘ γιατί οι γιατροί δεν τους διασωλήνωσαν. -Β. Κοντοζαμάνης.

Από σεβασμό στην παράδοση και την Ορθοδοξία δεν ακούσαμε τους ειδικούς και δεν βάλαμε τη Θεσσαλονίκη σε καραντίνα πριν τη γιορτή του Αγ. Δημητρίου και θρηνήσαμε τόσα θύματα. -Αδ. Γεωργιάδης.

Όλες αυτές οι ατάκες και πολλές ακόμη, αν δεν ήταν τόσο τραγική η κατάσταση, θα μπορούσαν να είναι νούμερα επιθεώρησης... Όμως δυστυχώς μας δείχνουν πόσο υποτιμούν οι κυβερνώντες τόσο τη ζωή όσο και τη νοημοσύνη μας.

Δεν πήραν κανένα προληπτικό μέτρο για να μην αυξηθούν τα κρούσματα και ρίχνουν όλο το φταίξιμο σε μας που δεν τηρούμε αποστάσεις στα γεμάτα ΜΜΜ. Δεν άνοιξαν νέα κρεβάτια ΜΕΘ με αποτέλεσμα 3.500 περίπου συνάνθρωποί μας να πεθάνουν εκτός ΜΕΘ και κατηγορούν τους γιατρούς ότι τάχα για ιατρικούς λόγους δεν τους διασωλήνωσαν. Έχουν εξασφαλίσει (με το αζημίωτο βέβαια) τη συνεργασία των ΜΜΕ οπότε δε χρειάζονται τίποτε άλλο. Με αναγκαστικές μετακινήσεις τιμωρούν όσους αντιστέκονται. Ανοίγουν τα σχολεία με 28 άτομα στην τάξη. Στους μαζικούς χώρους δουλειάς ο ιός θερίζει κι αυτοί βάζουν πρόστιμα στους εργαζόμενους που δουλεύουν 8ωρο ενώ ο εργοδότης τους τους έχει δηλώσει 4ωρο. Όποιος έχει λεφτά πηγαίνει ανενόχλητος στο Ντουμπάι κι όταν γυρίσει συνεχίζει τη ζωή του.

Τα κρούσματα τις επόμενες μέρες θ' αυξηθούν, οι μισογεμάτες ΜΕΘ θα γεμίσουν σε χρόνο ρεκόρ και γι' αυτούς όλα θα πηγαίνουν καλά... Καθώς για μας δεν ισχύει το ίδιο, θα πρέπει να σταματήσουμε να είμαστε παρατηρητές αυτής της κατάστασης και να παλέψουμε να την αλλάξουμε. Η ανοσία από το εμβόλιο θα αργήσει πολύ να έρθει, ενώ λόγω της εποχής ο ιός θα είναι μεταδοτικότερος και η κατάσταση πιο τραγική. Για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη ζωή, οι υγειονομικοί μαζί με το λαό πρέπει να αγωνιστούμε.

Α.Λ. - Νοσηλεύτρια

Δεν υπάρχουν σχόλια: