Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

Κάτω η απαγόρευση των διαδηλώσεων! Όλοι στα συλλαλητήρια την Πέμπτη 28 Γενάρη!

Δεν έχουν τελειωμό οι προκλήσεις από την πλευρά της κυβέρνησης! Μπροστά στα συλλαλητήρια που είναι προγραμματισμένα για την Πέμπτη, ενάντια στο νέο έκτρωμα της Κεραμέως, επιστρατεύει ξανά τις χουντικής έμπνευσης απαγορεύσεις των συναθροίσεων. Τρίτη φορά, μέσα σε 2 μήνες αναβιώνουν εικόνες από τις πιο μαύρες εποχές του τόπου μας. Αυτός είναι ο τρόπος που έχει επιλέξει η κυβέρνηση της ΝΔ να απαντήσει στην όλο και διογκούμενη λαϊκή οργή και να προωθήσει την πολιτική επιλογή της. Να προχωρήσει δηλαδή σε μια σειρά αντιδραστικές τομές, εκμεταλλευόμενη τα δεδομένα της πανδημίας. Καταστολή, φασιστικοποίηση, αστυνομοκρατία. Και το κάνει τόσο απροκάλυπτα πλέον, που ο καθένας μπορεί να το δει. 

Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση φοβάται! Θορυβήθηκε από τις μαζικές νεολαιίστικες κινητοποιήσεις  της προηγούμενης εβδομάδας και ένιωσε την απειλή μιας νεολαίας που βράζει και είναι έτοιμη να βγει μαζικά στους δρόμους. Παρόλο που οι σχολές είναι κλειστές και οι φοιτητές στα σπίτια τους, βρίσκουν τους τρόπους να οργανώσουν την πάλη τους και να εναντιωθούν στο μαύρο μέλλον που τους ετοιμάζουν. Ένταση των ταξικών φραγμών και πέταγμα φοιτητών εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας, πανεπιστημιακή αστυνομία, κατάργηση κάθε πολιτικής δραστηριότητας και μετατροπή των σχολών σε ένα αποστειρωμένο, ελεγχόμενο περιβάλλον, όπου η νεολαία θα ασφυκτιεί. Αυτό είναι το μέλλον που οραματίζονται γι΄αυτήν οι κυβερνώντες και προσπαθούν να εισάγουν με το νέο νόμο. Η νεολαία όμως μπορεί και πρέπει να τους χαλάσει τα σχέδια! Κι επειδή η κυβέρνηση γνωρίζει τα αντανακλαστικά της νεολαίας και τις αγωνιστικές της διαθέσεις προσπαθεί με κάθε τρόπο να την καταστείλει και να την τρομοκρατήσει. 

Γι΄αυτό είναι υπόθεση όλου του λαού να στηρίξει τις κινητοποιήσεις της Πέμπτης! 

Είναι υπόθεση όλου του λαού να σπάσει ξανά τις προκλητικές απαγορεύσεις στο δρόμο! 

Ο κόσμος της δουλειάς και η εργατική τάξη βρίσκονται αντιμέτωποι με την ίδια επίθεση.  Με πρόσχημα την πανδημία, διαμορφώνεται ένα εντελώς διαφορετικό, πολύ αντιδραστικότερο τοπίο στους χώρους εργασίας. Ο νέος νόμος που έχουν στα σκαριά πρόκειται να κάνει πραγματικότητα το σύγχρονο εργασιακό κάτεργο που οραματίζονται για τους εργαζόμενους. Δουλειά χωρίς δικαιώματα, χωρίς ωράριο, με μισθό χαρτζιλίκι και με την εργοδοτική ασυδοσία ανεξέλεγκτη. Και απέναντι σε όλα αυτά θέλουν τους εργαζόμενους σκυφτούς, ανήμπορους να οργανώσουν την πάλη τους. Γι΄ αυτό επιδιώκουν να βγάλουν τον ταξικό συνδικαλισμό στην παρανομία, προωθούν το φακέλωμα των σωματείων, χτυπούν το δικαίωμα στην απεργία και ουσιαστικά απαγορεύουν τη συνδικαλιστική δράση. Η πολιτική της καταστολής και της περιστολής των δημοκρατικών δικαιωμάτων θα γνωρίσει νέες δόξες το επόμενο διάστημα στους χώρους δουλειάς. 

Η ένταση της φασιστικοποίησης και η προσπάθεια επιβολής σιγής νεκροταφείου είναι αναπόσπαστο κομμάτι της άγριας επίθεσης που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση απέναντι στο λαό και τη νεολαία και δεν πρόκειται να χαλαρώσουν μετά το πέρας του lock down. Θέλουν να τελειώνουν με τις διαδηλώσεις και τους αγώνες του λαού, ώστε να μπορούν να επιβάλλουν την πολιτική της φτώχειας και της εκμετάλλευσης ανενόχλητοι. Και από σήμερα διαμορφώνουν τους όρους γι΄ αυτό. Το παραμύθι της απαγόρευσης των διαδηλώσεων για να μη γίνει διασπορά του ιού δεν πείθει κανέναν πλέον. Αρκεί μια ματιά στους πολυσύχναστους εμπορικούς δρόμους ή στα ΜΜΜ και στα εργοστάσια, όπου δεν τηρείται κανένα μέτρο προστασίας. Οι απαγορεύσεις γίνονται για πολιτικούς λόγους και στόχευση έχουν να καταστείλουν και να φιμώσουν τη δίκαιη λαϊκή οργή που συσσωρεύται και αναζητά διέξοδο. Δε θα τα καταφέρουν!

Ο λαός και η νεολαία στο δρόμο να σπάσουν την απαγόρευση και να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους στη διαδήλωση! 

Να συμμετέχουμε μαζικά στα συλλαλητήρια την Πέμπτη 28/1

Όλοι στα Προπύλαια στις 12 μμ.

ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!


Δεν υπάρχουν σχόλια: