Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΜΕΡΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Ν. ΙΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΣΜΕΝΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ Α.Κ.



Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 21/2, το πρωί η προγραμματισμένη τριμερής συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας της Νέας Ιωνίας μετά την καταγγελία στην οποία προέβη η εργαζόμενη Α.Κ. κατά της εργοδότριας εταιρείας G4S. Στην συνάντηση παρευρέθηκαν δικηγόρος της εταιρείας, η εργαζόμενη με τη δικηγόρο της και μέλος του Εργατικού κέντρου (ΕΚΑ) προς υποστήριξη της εργαζόμενης. 

Κατά τη διάρκεια της τριμερούς, παρέμβαση-συγκέντρωση αλληλεγγύης στην εργαζόμενη πραγματοποίησε η Ταξική Πορεία έξω από τα γραφεία της Επιθεώρησης Εργασίας μοιράζοντας την προκήρυξη καταγγελίας του περιστατικού και απαιτώντας να μην περάσει η άδικη και εκδικητική μεταβολή των όρων δουλειάς της εργαζόμενης που επί της ουσίας την ωθεί στην παραίτηση!
Υπενθυμίζεται ότι η καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας πραγματοποιήθηκε μετά την αιφνιδιαστική δυσμενή μεταβολή στην οποία προέβη η εργοδοσία, η οποία μετέτρεψε το ωράριο της εργαζόμενης σε κυλιόμενο με το έτσι θέλω, εξωθώντας την ουσιαστικά στην παραίτηση. Το αίτημα της Α.Κ. είναι η επανατοποθέτησή της στο πόστο που δούλευε επί 9 χρόνια με σταθερό πρωινό ωράριο, για λόγους μητρότητας.

Κατά τη συνάντηση η εργοδοσία παρέμεινε αμετανόητη προσπαθώντας να πείσει ότι τηρεί κατά γράμμα τη σύμβαση της εργαζόμενης. Παράλληλα η επιθεώρηση εργασίας δεν δέχτηκε ότι η πρακτική της εργοδοσίας ουσιαστικά αποσκοπεί στην παραίτηση της εργαζόμενης και χορήγησε 15νθήμερη προθεσμία ώστε να καταθέσει η εργοδοσία το υπόμνημα με τις απόψεις της.  

Είναι βέβαιο πως μοναδική πίεση στην εργοδοσία θα αποτελέσει η έκφραση της αλληλεγγύης και η μαζικοποίηση των κινητοποιήσεων. Η Α.Κ. δεν είναι μόνη της!
Μαζικοί φορείς, σωματεία και συλλογικότητες να καταγγείλουν και να αναδείξουν το περιστατικό σε όλους τους εργαζόμενους και ειδικά στο προσωπικό της εταιρείας, εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους και ασκώντας τελικά πίεση στην εργοδοσία ώστε να κερδίσει το δίκαιο αίτημα της εργαζόμενης.

Να μην περάσει η άδικη και εκδικητική μεταβολή των όρων δουλειάς της εργαζόμενης! 
Η Α.Κ. έχει δικαίωμα και πρέπει να επιστρέψει στο πόστο και στο ωράριο που δούλευε επί σειρά ετών!


Δεν υπάρχουν σχόλια: