Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024

Ανταπόκριση από την κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας

Αρκετά μαζική ήταν η κινητοποίηση των εργαζομένων στην καθαριότητα, κυρίως, αλλά και στη σίτιση και φύλαξη, που προσλήφθηκαν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου από τις διοικήσεις αρκετών νοσοκομείων επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τώρα κινδυνεύουν να μείνουν στον δρόμο, μια και οι εργολάβοι ξανάρχονται δριμύτεροι...

Ήδη στο νοσοκομείο «Αγ. Σάββας», καθαρίστριες έλαβαν σε mail την απόλυσή τους, ενώ σήμερα θα συνέβαινε το ίδιο και για τις εργαζόμενες στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Η ομοσπονδία, όλο το τελευταίο διάστημα, βεβαίωνε για τη διάθεση του υπουργού Χρυσοχοΐδη να μην επαναφέρει τους εργολάβους στα νοσοκομεία και να κρατήσει στη δουλειά όσους εργάζονταν. Βέβαια, ενώ οι παρατάσεις των υπολοίπων συμβασιούχων ήταν ετήσιες (μετά από την τελευταία μαζική κινητοποίησή τους), η παράταση για τους Σ.Ο.Χ. ήταν μόλις τρίμηνη. Παράλληλα, πολλές διοικήσεις νοσοκομείων ήταν σε διαπραγματεύσεις με εργολάβους και κάποιες κλείσανε και συμφωνίες.

Έτσι ο χρόνος περνούσε χωρίς η ομοσπονδία και τα περισσότερα ΔΣ των σωματείων να κάνουν τίποτα για να οργανώσουν κάποιον αγώνα. Ακόμα και σήμερα, κήρυξαν στάση εργασίας μόνο για τους άμεσα πληττόμενους.

Όταν μάλιστα ο υπουργός ανέβηκε στο βήμα με σκοπό να μιλήσει στους συγκεντρωμένους και αυτοί δεν τον άφησαν, φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στις απολύσεις, ήταν ακριβώς αυτές οι συνδικαλιστικές ηγεσίες που τον υπερασπίστηκαν!

Στο τέλος, ανακοίνωσαν, μετά από συνάντηση με τον υπουργό στο γραφείο του, ότι παρατείνονται ως το τέλος Ιουνίου όλες οι συμβάσεις. Οι απολυμένοι θα γυρίσουν στη δουλειά αλλά και οι εργολάβοι θα παραμείνουν...

Τη μικρή αυτή ανάσα που κέρδισαν οι εργαζόμενοι θα πρέπει να την εκμεταλλευτούν για να παλέψουν για μόνιμη και σταθερή δουλειά. Θα πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και μαζί με τους μόνιμους και τους άλλους συμβασιούχους να αγωνιστούμε για μόνιμη και σταθερή δουλειά, με δικαιώματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: