Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024

ΣΜΤ: Ανταπόκριση από την κλαδική απεργία 30/1

 


Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε η κλαδική απεργία που προκήρυξαν από κοινού το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών και το Συνδικάτο Οικοδόμων, ενώ πραγματοποιήθηκε απεργιακή συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας. Σχεδόν 300 απεργοί εργαζόμενοι των δύο κλάδων συμμετείχαν στη συγκέντρωση και τη διαδηλωση που ξεκίνησε από τη πλατεία Κάνιγγος και κατέληξε στο υπουργείο εργασίας. Επιπλέον το μπλοκ του ΣΜΤ συνέχισε μέχρι τα γραφεία του ΣΤΕΑΤ (Σύνδεσμος Τεχνικών Εταιριών Ανωτέρων Τάξεων).

Θα λέγαμε πως για ακόμη μια φορά και παρά την προσπάθεια των δυνάμεων του ΔΣ να διαμορφώσουν κλίμα εικονικής πραγματικότητας, η πραγματική συμμετοχή στην κλαδική απεργία ήταν μικρή, ιδίως μπροστά στις αυξημένες απαιτήσεις μιας μάχης με διάρκεια και σημαντικές δυσκολίες.

Είναι ανάγκη η βάση του κλάδου και του σωματείου να γίνει ενεργό κομμάτι του αγώνα. Μέσα από τη συμμετοχή να κατανοήσει τις απαιτήσεις και την αναγκαία διαδρομή που πρέπει να διανυθεί μέχρι την υπογραφή και πολύ περισσότερο την εφαρμογή της ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς και δουλειάς με δικαιώματα. 






Δεν υπάρχουν σχόλια: